Τα σέβη του στον Οικουμενικό Πατριάρχη υπέβαλε ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2023 16:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα σέβη του στον Οικουμενικό Πατριάρχη υπέβαλε ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως μετέβη τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, Βοηθός Επίσκοπος της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Ο Επίσκοπος παρέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού και της 50ης επετείου της εις Επίσκοπον εκλογής του παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου.

Στη συνέχεια, ο παναγιώτατος προέστη της ακολουθίας της τελετής υπογραφής της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως εντάξεως στο εορτολόγιο της Εκκλησίας τριών νέων Αγίων: της Μοναχής Γαβριηλίας (Παπαγιάννη), του Ιερομονάχου Αθανασίου Χαμακιώτου και του Αρχιμανδρίτου Γερβασίου Παρασκευοπούλου.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε στο γραφείο του τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την ευχή τού παναγιωτάτου για τη νέα του διακονία στον χώρο της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο κκ Βαρθολομαίος ευχήθηκε στο νέο Επίσκοπο, «πολύκαρπη και καλλίκαρπη διακονία, πλησίον του σεπτού γέροντά του, σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου», ενώ του πρόσφερε ως ευλογία, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση