Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2023 13:11 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Τακτική συνεδρίαση, αποκλειστικά δια ζώσης, θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 2 το μεσημέρι, στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ στην Τρίπολη.

Προς συζήτηση θα τεθούν τα εξής θέματα:
- Επικύρωση των πρακτικών της 27ης, 28ης, 29ης και 30ης/2023 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
- Η πορεία και η προσφορά του Πέτρου Θέμελη στην αρχαιολογία, την αρχαία Μεσσήνη & τον Πολιτισμό. Εισηγήτρια: Άννα Καλογεροπούλου – Κανελλοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης.
- Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ -εξ αναβολής-. Εισηγητές: Εκπρόσωποι των παρατάξεων των μειοψηφιών, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης.
- Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου, ΠΕ Κορινθίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εισηγητής: Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιπεριφερειάρχης.
- Έγκριση συγκρότησης επιτροπής παραλαβής των υπηρεσιών καθαριότητας για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υπάγονται οργανωτικά και λειτουργικά στην ΠΕ Κορινθ0ίας. Εισηγητής: Αναστάσιος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης.
- Έγκριση παράτασης της από 29-12-2022 Σύμβασης (ΑΔΑΜ: 22SYMV011926164) για την προμήθεια υγρών καυσίμων προς κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών έδρας και ΠΕ Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εισηγητής: Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης.
- Έγκριση επέκτασης του χρονοδιαγράμματος Προγραμματικής Σύμβασης μελέτης αναδασμού αγροκτημάτων Αρχαίας Φενεού, Ματίου, Πανοράματος ΠΕ Κορινθίας. Εισηγητής: Χαρίλαος Βυτινιώτης, Αντιπεριφερειάρχης.
- Τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της από 01-10-2022 Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το έργο: «ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ», με νέα καταληκτική ημερομηνία αυτού την 31-12-2024. Εισηγητής: Θεόδωρος Βερούτης, Αντιπεριφερειάρχης.
- Τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της από 18-07-2022 Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.» για την υλοποίηση της πράξης: «ΜΕΛΕΤΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», με νέα καταληκτική ημερομηνία αυτού την 18-07-2024. Εισηγητής: Ιωάννης Μαντζούνης, Αντιπεριφερειάρχης.
- Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 290/03-07-2023 (ΑΔΑ: 67Γ97Λ1-ΠΧΞ) απόφασης ΠΕ.ΣΥ, για την έγκριση του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο: "Επείγοντα έργα αποκατάστασης επικινδυνότητας Πύργου Σαραντάρη στην Τ.Κ. Αγ. Ανδρέα Δήμου Β. Κυνουρίας", ως προς τους συμβαλλόμενους. Εισηγητής: Εμμανουήλ Σκαντζός, Αντιπεριφερειάρχης.
- Λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου την τετραετία 2019 – 2023. Εισηγητής: Επικεφαλής παρατάξεων, Πρόεδρος ΟΕ Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti