Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης

Τετάρτη, 27 Δεκέμβριος 2023 13:25 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης

Με εκκλησιαστική κατάνυξη και την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη.

Αρχικά, τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της πανηγυρικής Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο επίτιμος Πρωτοσυγκελλεύοντας και εφημέριος του Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας και οι τρεις ιεροδιάκονοι της τοπικής μας Εκκλησίας.

Την εορταστική εγκύκλιο του σεπτού Ποιμενάρχη ανάγνωσε ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητρόπολης. Επισφραγίζοντας την πανηγυρική λατρευτική σύναξη, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επισήμανε στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ναό, ότι ο Υιός του Θεού δεν εξαίρεσε τον εαυτό Του από τους ανθρώπους, επειδή ήθελε με τον βίο Του επί Γης να παραδειγματίσει και να ενδυναμώσει διαχρονικά όσους διαβαίνουν τον δύσβατο δρόμο της αρετής και της δοκιμασίας.

Ολοκληρώνοντας, ο σεβ. Ποιμενάρχης προέτρεψε τους πιστούς να μην απογοητεύονται από τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντούν στη ζωή τους, αλλά να κρατούν στέρεη την πίστη και την ελπίδα. Παράλληλα, ευχήθηκε για το νέο έτος ψυχική και σωματική υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti