Ν. Γρηγοράκου: «Ανάγκη εγκατάστασης ΑΤΜ στο Κυπαρίσσι»

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2023 17:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ν. Γρηγοράκου: «Ανάγκη εγκατάστασης ΑΤΜ στο Κυπαρίσσι»

Η βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νάγια Γρηγοράκου, κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με την ανάγκη εγκατάστασης ΑΤΜ στο Κυπαρίσσι Λακωνίας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως σήμερα «ο κάτοικος του Κυπαρισσίου χρειάζεται να διανύσει μια απόσταση 45 χιλιομέτρων, κάνοντας ένα ταξίδι 60 λεπτών σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο, για να μεταβεί στη πόλη των Μολάων ώστε να έχει πρόσβαση σε ATM. Είναι σαφές πως αυτή η πραγματικότητα «περιορίζει το θεσμοθετημένο δικαίωμα των πολιτών του Κυπαρισσίου για ισότιμη πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες». Επιπλέον, η βουλευτής τονίζει πως «κατά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού που η ανάγκη συναλλαγών με μετρητά είναι προφανώς αυξημένη, οι επισκέπτες πρέπει να μετακινούνται, επιβαρύνοντας το υπάρχον επικίνδυνο οδικό δίκτυο για να έχουν την αυτονόητη πρόσβαση σε ΑΤΜ».

Η Ν. Γρηγοράκου υπογραμμίζει, πως «κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ή να είναι αποκλεισμένος από το τραπεζικό σύστημα εξαιτίας της χρήσης των νέων ψηφιακών εργαλείων που έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας». Σε αυτό το πλαίσιο ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί η εγκατάσταση ΑΤΜ στην περιοχή, «η οποία κρίνεται απαραίτητη για την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κυπαρισσίου στις τραπεζικές υπηρεσίες».

Εκτός των παραπάνω, αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής:

«Δεδομένου ότι, οι συναλλαγές του πολίτη με το τραπεζικό σύστημα επιβάλλεται να διευκολύνονται και να εξασφαλίζονται με κάθε δυνατό τρόπο.

Δεδομένου ότι κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ή να είναι αποκλεισμένος από το τραπεζικό σύστημα εξαιτίας της χρήσης των νέων ψηφιακών εργαλείων που έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας.

Δεδομένου ότι η μη ύπαρξη ΑΤΜ στην περιοχή του Κυπαρισσίου Λακωνίας οδηγεί στον περιορισμό του θεσμοθετημένου δικαιώματος του πολίτη για ισότιμη πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:
- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε προκειμένου να εξασφαλιστεί η ύπαρξη ΑΤΜ στην εν λόγω περιοχή, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κυπαρισσίου στις τραπεζικές υπηρεσίες;
- Θα πάρετε μέτρα προκειμένου να τεθεί ένας φραγμός στις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες υλοποιούν σχέδιο συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων τους, αλλά και των ΑΤΜ;»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti