ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων

Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2024 12:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (22/1) η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων υπαγωγής - χρηματοδότησης στη νέα «Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης ανέργων ηλικίας 25 έως 45 ετών» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων και στη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι του προγράμματος απασχόλησης είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης οικονομίας.

Η διαδικασία έχει ως εξής:
-Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω του gov.gr, στην οποία επιλέγουν το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης και προσδιορίζουν τις θέσεις, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.
-H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και ακολούθως υποδεικνύει στις επιχειρήσεις υποψηφίους σύμφωνα με τα προσόντα της θέσης.
-Η επιχείρηση προεπιλέγει μεταξύ των υποψηφίων.
-Ο προεπιλεγμένος υποψήφιος συμπληρώνει ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, επιλέγει και παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης.
-Μετά την πιστοποίησή του, η επιχείρηση προχωρά στην πρόσληψη.

Για τη δημόσια πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti