Ξανά τρακάρισμα στην «πολύπαθη» διασταύρωση Λυκούργου-Αρχιδάμου

Ζητούνται παρεμβάσεις

Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2024 15:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξανά τρακάρισμα στην «πολύπαθη» διασταύρωση Λυκούργου-Αρχιδάμου

Ένα ακόμα τροχαίο σημειώθηκε στη «γνωστή» για την επικινδυνότητά της, διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αρχιδάμου στη Σπάρτη. Γύρω στις 10:00 μμ της Τρίτης (23/1), υπό συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί, υπήρξε σύγκρουση δύο οχημάτων, που είχε ως συνέπεια μόνο υλικές ζημιές. Επί τόπου επενέβησαν δυνάμεις της Τροχαίας για καταγραφή του περιστατικού και ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Το σημείο όπως έχει επανειλημμένως ειπωθεί, θεωρείται «καρμανιόλα», με συχνά οδικά συμβάντα, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν προξενήσει τραυματισμούς. Η ένταση του φαινομένου είναι τέτοια, που πλέον για πολλούς δεν θεωρείται «είδηση» ένα τρακάρισμα, αλλά μόνιμη εστία ανησυχίας. Η παραβίαση προτεραιότητας, η αυξημένη ταχύτητα, η απροσεξία και η αμφιλεγόμενη ορατότητα είναι τις περισσότερες φορές οι αιτίες πρόκλησης των ατυχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα της πόλης.

Πολίτες δεν κρύβουν τον προβληματισμό και τη δυσφορία τους, αξιώνοντας κατάλληλες συγκοινωνιακές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις, όπως η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη ή δημιουργία κόμβου κ.α.., ώστε να επέλθει έλεγχος της κίνησης των οχημάτων και μεγαλύτερη ασφάλεια, προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti