Την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου γιορτάζει το Γύθειο

Πανηγυρικές εκδηλώσεις το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2024 17:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου γιορτάζει το Γύθειο

Με επισημότητα και τη δέουσα λαμπρότητα θα διεξαχθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου και προστάτιδας του Γυθείου, Υπαπαντής τού Κυρίου, το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου. Στο διήμερο των εκδηλώσεων αναμένεται να παρευρεθούν και φέτος εκπρόσωποι αρχών, φορέων και πλήθος πιστών από τη Μάνη και όχι μόνο.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη (1/2) και ώρα 6:00 το απόγευμα, θα λάβει χώρα μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον ΙΝ Υπαπαντής του Κυρίου στο Επισκοπείο Γυθείου. Στην τελετή θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Πανηγυρική Λειτουργία
και λιτανεία στο κέντρο της πόλης
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή (2/2) στις 7:00 το πρωί στον φερώνυμο ναό της Υπαπαντής, θα τελεστούν όρθρος και πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου έως την κεντρική πλατεία του Γυθείου, όπου θα ψαλεί δέηση και στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό ΙΝ Αγίου Γεωργίου.

Εκ των σημαντικότερων εορτών της Ορθοδοξίας
Η Υπαπαντή του Κυρίου αποτελεί Δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της έλευσης του μικρού Χριστού από τους γονείς του στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών.

Εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός). Η Υπαπαντή του Κυρίου είναι μία από τις 12 μεγάλες εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας («Δωδεκάορτον»).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti