ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 3.700 προσλήψεις χωρίς εξετάσεις

Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2024 08:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 3.700 προσλήψεις χωρίς εξετάσεις

Σε αρχικό στάδιο φαίνεται πως βρίσκεται η προκήρυξη για 3.700 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο, που θα αφορά απόφοιτους ΔΕ και ΥΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλήρωση των θέσεων αναμένεται να γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης και η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά.
Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο το ΑΣΕΠ να χωρίσει στα δύο την προκήρυξη, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διαδικασία των αιτήσεων στο μητρώο του οργανισμού.

Η πρώτη προκήρυξη που θα βγει θα αφορά στους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται να σταλεί τον Μάρτιο στο Εθνικό Τυπογραφείο. Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα περιλαμβάνει πάνω από 1.800 θέσεις εργασίας και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Η επόμενη προκήρυξη που θα ακολουθήσει θα είναι για 1.900 αποφοίτους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Αυτή την περίοδο τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής συγκεντρώνουν όλα τα αιτήματα των φορέων προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τελική κατανομή και να προχωρήσει στις απαραίτητες υπογραφές από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι των βαθμίδων εκπαίδευσης ΔΕ και ΥΕ με όριο ηλικίας 18-65 ετών.

Κριτήρια
Για την κατηγορία ΥΕ τα κριτήρια επιλογής είναι: απολυτήριο Τριτάξιου Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980, χρόνος ανεργίας, χρόνος εμπειρίας, αριθμός ανήλικων τέκνων και ιδιότητες ΑμεΑ.

Για την κατηγορία ΔΕ τα βασικά κριτήρια πρόσληψης θα είναι: βαθμός τίτλου σπουδών (Λυκείου, ΤΕΕ ή πιστοποιημένου ΙΕΚ), δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, γνώση χειρισμού Η/Υ (για διοικητικές θέσεις), γνώση ξένων γλωσσών και συναφής εμπειρία με το αντικείμενο των θέσεων.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη αυτή είναι: ΔΕ Οδηγοί Γ’ Κατηγορίας, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων, ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων, ΥΕ Εργάτες Ηλεκτρολογικών Εργασιών, ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων, ΔΕ Χειριστές Κομπρεσέρ, ΔΕ Ψυκτικοί, ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti