Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος προέστη στη λειτουργία για τον προστάτη της Ιεράς Συνόδου

Σε μοναστήρι της Πεντέλης

Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2024 08:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος προέστη στη λειτουργία για τον προστάτη της Ιεράς Συνόδου

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του Αγίου Φωτίου τού Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι ο προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και συλλειτούργησαν οι ορισθέντες υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρέστη συμπροσευχούμενος.

Ακολούθως, στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε χώρα η καθιερωμένη κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Στον φετινό εορτασμό ομιλήτρια ήταν η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Καινής Διαθήκης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η λάμψη του αρχαίου κόσμου υπό το Φως του Αγίου Φωτίου. Μετακένωση και μεταλειτουργία του κλασικού πολιτισμού στον χριστιανικό».

Στη συνέχεια διεξήχθη συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.

φωτογραφίες: romfea.gr και Δημήτριος Σκιαδάς

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti