Ολυμπιακή εκπαίδευση για 2.000 μαθητές στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία

Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2024 08:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολυμπιακή εκπαίδευση για 2.000 μαθητές στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού και η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, με το οποίο συμφωνήθηκε η έναρξη, από φέτος, ενός προγράμματος Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Το πρόγραμμα αυτό, που σχεδιάστηκε και θα εκτελεστεί από την ΔΟΑ σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Υπουργείο και θα απευθύνεται σε 2.000 μαθητές Γυμνασίου κατ’ έτος, από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος. Η υπογραφή του Μνημονίου εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων σε θέματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών και έρχεται να λειτουργήσει ενισχυτικά του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στον Αθλητισμό.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές θα βιώσουν την σημασία που έχουν για τη ζωή τους οι Ολυμπιακές Αξίες, όχι μόνον μέσα από μια θεωρητική προσέγγιση αλλά και με πρωτότυπες μεθόδους πρακτικής εφαρμογής τους.

To μνημόνιο υπέγραψαν, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος, παρουσία του Προέδρου της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργου Αλικάκου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά και του Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως το πρόγραμμα αυτό θα στηρίξει τις εκπαιδευτικές κατευθύνσεις που έχει θέσει το Υπουργείο, δηλαδή της ισότητας, της συμπερίληψης και γενικότερα της εκπαιδευτικής αλλαγής που όλοι θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα, και κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την θεσμοθέτηση αυτού του προγράμματος και θα χαρώ πολύ που σύντομα, θα επισκεφτώ ξανά τις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, πράγμα που έχω να κάνω από τότε που ήμουν μαθητής».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης με την σειρά του, δήλωσε πως η αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό, δεν έχει μόνο μέτρα κατασταλτικά, αλλά κυρίως και προληπτικά, όπως ο πραγματικά υγιής αθλητισμός με τις αξίες που τον συνοδεύουν. Επίσης τόνισε πως «μέσα από αυτό το πρόγραμμα αυτό θα αναδείξουμε τις αξίες του αθλητισμού, θα εκπαιδεύσουμε τα νέα παιδιά στον αθλητισμό τον υγιή, που δημιουργεί συνείδηση, πειθαρχία, αρχές, σύσφιξη στο κοινωνικό σύνολο. Αυτόν τον αθλητισμό που ονειρευόμαστε, θέλουμε να τον κάνουμε πραγματικότητα στη μαθητική κοινότητα μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουμε. Είναι μια σημαντική ημέρα για ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος, αφού ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς οι οποίοι -όπως δήλωσε- αμέσως αντιλήφθηκαν και πίστεψαν στη σημασία αυτού του προγράμματος, η υλοποίηση του οποίου ξεκινάει άμεσα μέσα στο 2024, με σκοπό να μυήσει τους μαθητές στην ολυμπιακή ιστορία, τις ολυμπιακές αξίες, επισήμανε την μεγάλη σημασία που έχει το γεγονός ότι το Υπουργείο Αθλητισμού ανήκει πλέον στο Υπουργείο Παιδείας. Διατύπωσε την άποψη ότι σε βάθος χρόνου αυτό το πρόγραμμα θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της βίας, ένα φαινόμενο που μαστίζει στις μέρες μας τη χώρα και το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πλέον και μέσα από την παιδεία με ειδικά προγράμματα. Τέλος διευκρίνισε πως η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία θα υποδεχτεί όλα αυτά τα παιδιά κατά τη διάρκεια του 2024 και για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να μπορέσουν τα ελληνόπουλα να αποκτήσουν γνώση της ολυμπιακής ιστορίας, των ολυμπιακών αξιών, που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν διδάσκονται. Και κατέληξε λέγοντας: «Ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αισθάνομαι πολύ ευτυχής που ξεκινάει αυτό το πρόγραμμα για τα παιδιά. Είναι ότι πιο σπουδαίο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti