Με τον Δ. Πτωχό συναντήθηκαν τουριστικοί φορείς της Πελοποννήσου

Σειρά ζητημάτων στο τραπέζι της συζήτησης

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2024 16:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με τον Δ. Πτωχό συναντήθηκαν τουριστικοί φορείς της Πελοποννήσου

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (6/2) στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνάντηση εργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού και εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Ενώσεων Ξενοδόχων της Πελοποννήσου.

Βασικό πλαίσιο συζήτησης αποτέλεσαν οι προοπτικές και οι πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα όπως: η διαμόρφωση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, η εδραίωση των  υπαρχουσών αγορών και η προοπτική διείσδυσης σε νέες αγορές-στόχους, η βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών, αναδομών και ειδικών τουριστικών εγκαταστάσεων. Ακόμα, επί τάπητος τέθηκαν η αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, των δημοσίων υπηρεσιών και των διαθεσίμων τουριστικών πόρων, ο πολιτισμός, η πράσινη ανάπτυξη και η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης. Ειδική μνεία έγινε για τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων στον τουρισμό,  κυρίως μέσω του νέου αναπτυξιακού, του ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, την αναβάθμιση των υφιστάμενων επιχειρήσεων διαμονής με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη δομών στήριξης των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος, οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα ισχυροποίησης της  συνεργασίας τους, με απώτερο στόχο τη δυναμική προώθηση της Πελοποννήσου ως ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti