Πανηγύρισε με λαμπρότητα το Μετόχι του Αγ. Χαραλάμπους Λεωνιδίου

Προεξάρχοντος του τοποτηρητή Μητροπολίτη Ευσταθίου

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2024 16:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πανηγύρισε με λαμπρότητα  το Μετόχι του Αγ. Χαραλάμπους Λεωνιδίου

Τη μνήμη του ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους τίμησε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η Εκκλησία και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας πανηγύρισε με λαμπρότητα το φερώνυμο Μετόχι της ΙΜ Σίντζας.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στην αξία του ανθρώπου, η οποία -όπως είπε- δεν μετριέται από τις γνώσεις, τα πλούτη ή τα αξιώματα, αλλά από το θαυμαστό γεγονός της δημιουργίας του από τον Πανάγαθο Θεό, από την αθάνατη ψυχή του και από τους Αγίους της Εκκλησίας, που πρεσβεύουν και για την δική μας σωτηρία».

Ακολούθως, μίλησε για τον τιμώμενο θαυματουργό Άγιο Χαράλαμπο, «που αγαπούσε με θυσιαστικό πνεύμα τους συνανθρώπους του, ενώ υπέμεινε τα μαρτύρια που οδήγησαν στον θάνατό του, με θαυμαστή καρτερία, αφού αντλούσε δύναμη από την βαθιά πίστη του».

Ολοκληρώνοντας, ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές «να βρίσκονται πάντα υπό την προστασία του Αγίου Χαραλάμπους».

Τέλος, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας και αποτμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου γύρωθεν του Μετοχίου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti