Νέος κύκλος εγγραφών στο Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά

Εξετάσεις επιλογής στην Καλαμάτα

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2024 08:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος κύκλος εγγραφών στο Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά

Μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά έως και τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στην Καλαμάτα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

Το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece σχεδιάζει και υλοποιεί από το 2013 καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα, ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές ικανότητες, βάθος και εύρος σκέψης, καθώς και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Ξεκίνησε τη λειτουργία του με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Οργανισμού European Council of High Ability (ECHA) και του European Talent Support Network. Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Οι εξετάσεις του Κέντρου στοχεύουν στην επιλογή μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του CTY Greece, τα οποία είναι στα ελληνικά και δεν χρειάζονται προετοιμασία. Όσα παιδιά επιτύχουν στις εξετάσεις, θα γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, θα γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας και θα διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.

Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTY Greece. Επίσης, περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 52% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω διευκρινίσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν και στα τηλέφωνα 2310 332625, 2310 398253, όπως και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τέλος, αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

Τα μαθήματα
Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους.

Αναλυτικά:
-Από τις Θετικές Επιστήμες: Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!, Video Game Design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία.

-Από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Διεθνείς Σχέσεις. η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μαθήματα όπως το Food Power: The Science of Nutrition and Health, η Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου και η Ακαδημία Υπερηρώων, συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti