Νομαρχιακή Λακωνίας ΠΑΣΟΚ για Γρηγοράκο: «Έγινε ο Λεωνίδας όλων των Λακώνων»

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2024 18:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νομαρχιακή Λακωνίας ΠΑΣΟΚ για Γρηγοράκο: «Έγινε ο Λεωνίδας όλων των Λακώνων»

Τον κομματικό συνοδοιπόρο και σύντροφο, Λεωνίδα Γρηγοράκο, αποχαιρέτησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πλέκοντας το εγκώμιο του εκλιπόντος πρώην υπουργού και βουλευτή, που απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών.

Σε μήνυμά της η ΝΕ ανέφερε:

«Ο ιατρός, ακαδημαϊκός, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Με σημαντικό επιστημονικό έργο υπηρέτησε το ΕΣΥ από σύστασης του, διεκδικώντας διαρκώς με δράσεις την θεμελίωση και εν συνεχεία την ισχυροποίηση του συστήματος Υγείας προς όφελος όλων των πολιτών.

Επί 19 συναπτά έτη (2000-2019) τιμήθηκε από τους Λάκωνες συμπολίτες μας ως βουλευτής ΠΑΣΟΚ και τίμησε από την μεριά του την Λακωνία από οποιαδήποτε θέση εξουσίας κατείχε διαχρονικά.

Ευθύς, ενθουσιώδης, μαχητικός και κυρίως παθιασμένος με την πολιτική διέγραψε σπουδαία διαδρομή, πετυχαίνοντας να υπερκεράσει τα στενά κομματικά όρια και να γίνει ο Λεωνίδας όλων των Λακώνων.

Υπηρέτησε την κοινωνία της Λακωνίας, προσέφερε στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές και διαχρονικά βοηθούσε άμεσα με τον τρόπο του οποιονδήποτε βρίσκονταν σε αδυναμία.

Έφυγε αιφνίδια και πρόωρα σκορπίζοντας θλίψη, όμως πρόλαβε να εισπράξει την αγάπη των Λακώνων συμπολιτών μας στη μεγάλη πολιτική διαδρομή του, με αποκορύφωμα τις εθνικές εκλογές του 2009 όπου έλαβε σχεδόν 18.000 ψήφους. Ένα ποσοστό ασύλληπτο ιστορικά για υποψήφιο βουλευτή Λακωνίας (και δη ΠΑΣΟΚ) που  καταδεικνύει ξεκάθαρα, συν τοις άλλοις, το πολιτικό ανάστημα του εκλιπόντος.

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα υπουργέ Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Θερμά συλλυπητήρια στην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, Νάγια Γρηγοράκου, στην οικογένεια και στους οικείους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση