Με συντονισμένες κινήσεις κατά του γάμου ομοφύλων η ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2024 11:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με συντονισμένες κινήσεις κατά του γάμου ομοφύλων η ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης

Εξαρχής αντίθετη με το προς ψήφιση νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το λεγόμενο «γάμο των ομοφυλοφίλων», στάθηκε η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, με πρώτο και κύριο εκφραστή τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της, κ.κ. Ευστάθιο.

Μάλιστα, από τη στιγμή της ανακοίνωσης της πρόθεσης του πρωθυπουργού για την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με την Εκκλησία είναι «αντιευαγγελικό, αντεθνικό, αντικοινωνικό και επικίνδυνο», η Ιερά Μητρόπολη έλαβε μέτρα:
-Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιος, εξέφρασε την αντίθεσή του για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία από αυτούς στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, δημοσιεύοντας την τοποθέτησή του στα Μέσα Ενημέρωσης.
-Επικοινώνησε προσωπικά και απέστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδος και τους βουλευτές της Λακωνίας επισημαίνοντας τους κινδύνους του προς ψήφιση νομοσχεδίου και παρακαλώντας τους να το καταψηφίσουν.
-Διαβάσθηκε σε όλους τους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως η σχετική με το θέμα Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και μοιράστηκε στους ναούς το φυλλάδιο «Προς το Λαό», με το οποίο ενημερώθηκε το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας.
-Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης καθώς και σε άλλα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τη θέση της Εκκλησίας και ενημερώνοντας την κοινή γνώμη.
-Συγκάλεσε δύο ιερατικές συνάξεις κληρικών στη Σπάρτη και τους Μολάους, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά και να αποφασιστεί εντέλει να δημοσιευτεί Ψήφισμα των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με το οποίο εκφράζουν τη θλίψη τους και απογοήτευσή τους για την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα καλούν τους βουλευτές του νομού «να καταψηφίσουν το επαίσχυντο νομοσχέδιο» προκειμένου να μην ψηφισθεί.
-Με την επαναλειτουργία της Σχολής Γονέων της Μητρόπολης, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, με καλεσμένο ομιλητή τον σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο, τονίσθηκε ιδιαίτερα ο υγιής θεσμός της οικογένειας, «η οποία αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και όχι από ομοφυλόφιλους γονείς Α και Β».
-Ο σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μονεμβασίας και Σπάρτης παράλληλα συνεργάστηκε με άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να ενισχυθεί με όσους περισσότερο τρόπους γίνεται ο θεσμός της οικογένειας.

Τέλος, η ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης καλεί όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς «να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Πατέρα μας Κύριο Ιησού Χριστό, τη Μητέρα μας Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους μας, ώστε οι πολιτικοί της Πατρίδος μας, αλλά και όλοι μας, να πράττουμε το θέλημά Του επ’ ωφελεία της ψυχής και του έθνους μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti