Διαγωνισμός «First Lego League» στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Αυτό το Σάββατο

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2024 15:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαγωνισμός «First Lego League» στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Ο περιφερειακός διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής Πελοποννήσου «First Lego League» θα διεξαχθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρες 9:00 πμ έως 5:00 μμ.

Η δράση πραγματοποιείται φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά, εμπλέκοντας στο STEM πάνω από 2.000 παιδιά πανελλαδικά, ενώ έχει εγκριθεί και από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Μάλιστα, το εγχείρημα αποτελεί συνεργασία της «First» (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της «Lego Education» και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Στο «First Lego League Challenge» οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και τη ρομποτική. Ο διαγωνισμός εισάγει παιδιά ηλικίας 9-16 ετών στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, το οποίο υποστηρίζει τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Για τη φετινή χρονιά, τα παιδιά θα εστιάσουν στον ρόλο που παίζει το STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) στις τέχνες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικήτριες ομάδες του πανελλήνιου τελικού, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις παγκόσμιες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν: το διάστημα 17 – 20 Απριλίου στο Χιούστον των ΗΠΑ, (USA FIRST Championship), από 14 -17 Μαΐου στο Μπόντο της Νορβηγίας (FLL Open European Championship Bodø) και τον Ιούλιο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας (Australia FLL Open Championship Sydney).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti