Ξεκίνησαν τα μαθήματα στη Σχολή Γονέων της ΙΜΜΣ

Πρώτος ομιλητής ο σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας

Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2024 11:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησαν τα μαθήματα στη Σχολή Γονέων της ΙΜΜΣ

Στον κατάμεστο από πιστούς όλων των ηλικιών ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης την Δευτέρα (12/2) το απόγευμα. Ομιλητής ήταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Γονείς παιδαγωγούμενοι και μαθητεύοντες».

Ειδικότερα, την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του ιερού ναού και συντονιστής της Σχολής Γονέων, πρωτ. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας, με στόχο την παροχή βοήθειας σε γονείς και παιδιά.

Στη συνέχεια, τον φιλοξενούμενο ομιλητή καλωσόρισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, χαρακτηρίζοντάς τον ξεχωριστή εκκλησιαστική προσωπικότητα, λαμπρό επιστήμονα και ολοκληρωμένο κληρικό με πολυποίκιλο έργο και μοναδικό λόγο.

Στην ομιλία του, ο σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον πολυσέβαστο, όπως τον χαρακτήρισε, Ποιμενάρχη για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε διεξοδικά και με γλαφυρότητα στη σύγχρονη εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας, της έλλειψης ποιοτικού χρόνου και του αποπροσανατολισμού από τα όσα έχουν πραγματικά αξία. Ακολούθως, μίλησε για τις πολλαπλές προκλήσεις που καλούνται να ξεπεράσουν οι γονείς, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αποκτήσουμε ως κοινωνία κουλτούρα πίστεως.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, τόσο από το διαδίκτυο, αφού η εκδήλωση μεταδιδόταν απευθείας από την ιστοσελίδα της ΙΜΜΣ όσο και από το κοινό εντός του ναού. Η εκδήλωση επισφραγίστηκε με τις ευγνώμονες ευχαριστίες του σεπτού Ποιμενάρχη προς τον ομιλητή και με την παράκλησή του η εξαιρετικά ωφέλιμη αυτή συνάντηση να επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti