Γαλακτοκτόμοι και τυροκόμοι δίνουν ραντεβού στα Ανώγεια Σπάρτης

Οι σύγχρονες τάσεις στην παραγωγή και οι δρόμοι τυριού του Πάρνωνα

Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2024 16:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γαλακτοκτόμοι και τυροκόμοι δίνουν ραντεβού στα Ανώγεια Σπάρτης

Στους παραγωγούς και τυροκόμους της περιοχής της ανατολικής Πελοποννήσου απευθύνονται εργαστήρια για δράσεις ενημέρωσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων, που θα υλοποιηθούν το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ ΑΟΤΑ.

Το δεύτερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί απόψε Πέμπτη (15/2) και ώρα 7:30΄ μμ στα Ανώγεια Δ. Σπάρτης, στο κοινοτικό κατάστημα (επί της πλατείας).

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν:

-οι νέες τάσεις στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας από αίγειο γάλα.
-οι δυνατότητες συμβολής των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στο τοπικό τουριστικό προϊόν, μέσα από δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων στους δρόμους τυριού του Πάρνωνα. Αυτή η ενότητα θα αφορά τους τυροκόμους με επιτόπου επισκέψεις με αντικείμενα τα επισκέψιμα τυροκομεία, τις δυνατότητες χρηματοδότησης και τους δρόμους του τυριού στην Πελοπόννησο.

Εισηγητές θα είναι οι:
Σταύρος Αραχωβίτης, γεωπόνος MSc
Γαρυφαλιά (Λίνα) Χαρβούρου, γεωπόνος

Τα εργαστήρια εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της τοπικής δράσης 3.2.2 «Εργαστήρια για τους παραγωγούς», υποδράση 3.2.2.α. «Εργαστήρια και σεμινάρια» του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα γραφεία της Εταιρείας (27570-22807, υπεύθυνες Άννα Κοδέλλα, Ιβάνα Κάλαβερ).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti