Εις διάκονον χειροτονία και χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στα Νιάτα

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2024 12:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εις διάκονον χειροτονία και χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στα Νιάτα

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στον μεγαλοπρεπή ενοριακό ΙΝ Ταξιαρχών στα Νιάτα τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας και κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, τελέσθηκε η εις διάκονον χειροτονία του Παναγιώτη Χριστάκη, υιού του εφημερίου του χωριού πατρός Κυριάκου. Ο νέος διάκονος είναι τελειόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του, ο νέος Διάκονος ευχαρίστησε αρχικά τον Πανάγαθο Θεό, που του επέτρεψε να διακονήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Στη συνέχεια, εξέφρασε ευχαριστίες στη σύζυγό του, τους γονείς του και όλους όσοι τον στήριξαν στον μέχρι σήμερα βίο του και στην απόφασή του να ακολουθήσει τον δρόμο της ιερωσύνης. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε από τα παιδικά του χρόνια και για την πολύτιμη πνευματική καθοδήγηση. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποδειχθεί άξιος της υψηλής αποστολής του.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο οποίος απηύθυνε πατρικές συμβουλές στο νέο Διάκονο, ενώ αναφέρθηκε και στον δύσβατο, αλλά και ωραίο δρόμο που καλείται να πορευτεί ο κληρικός. Παράλληλα, συνεχάρη τους γονείς του χειροτονηθέντα, όπως και την σύζυγό του, που τον στήριξαν ολόψυχα δεχόμενοι την κλήση του από τον Θεό.

Πριν την απόλυση, ο σεβ. Ποιμενάρχης χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα του νέου Διακόνου, π. Κυριάκο, επισημαίνοντας ότι ο εφημέριος των Νιάτων, πέρα από την πολυετή συνεπή και σεμνή διακονία του στην Ενορία, αξίζει την εν λόγω τιμή επειδή δημιούργησε με την πρεσβυτέρα του μία αξιόλογη χριστιανική οικογένεια με και μάλιστα πρόσφερε στην Εκκλησία το άξιο τέκνο του. Από την πλευρά του ο π. Κυριάκος, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο για την διπλή χαρά και τιμή που πρόσφερε στην οικογένειά του.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti