Στρογγυλό τραπέζι συνδικαλιστών Λακωνίας στη Σπάρτη

Τον χορό της απεργίας ανοίγει η ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2024 15:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στρογγυλό τραπέζι συνδικαλιστών Λακωνίας στη Σπάρτη

Οι συνδικαλιστές έμαθαν να κουβεντιάζουν, ήσυχα ήσυχα κι απλά. Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων του νομού, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ), την Τετάρτη (21/2) στη Σπάρτη. Στην υποτείνουσα των αγροτικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει απεργία για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της θλιβερής επετείου για την τραγωδία των Τεμπών. Με τη σειρά της η ΓΣΕΕ, στο μεγάλο ταξίδι που έχει χαράξει προς την εμβληματική, δική της γενική απεργία της 17ης Απριλίου, συμπαραστέκεται στην ΑΔΕΔΥ. Μοναδικός σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός και η κοινή δράση όλων των φορέων.

Στον χώρο της ΟΕΒΕΛ συναντήθηκαν οι: Παναγιώτης Κουμουνδούρος (ΑΔΕΔΥ Λακωνίας), Νίκος Μηνακάκης (Εργατικό Κέντρο Λακωνίας), Σωτήρης Ηλιόπουλος (ΟΕΒΕΛ), Δημήτρης Κωτσονούρης (ΑΔΕΔΥ Λακωνίας), Τάσος Παπαγιαννάκος (ΠΛΗΘΩΝ), Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου (Σύλλογος Φοροτεχνικών-Λογιστών), Μαριάννα Μοίρα (ΠΛΗΘΩΝ), Τριαντάφυλλος Ζάβαλης (ΑΔΕΔΥ Λακωνίας), Πολυξένη Μπατσάκη (ΣΥΠΕΛ, ΑΔΕΔΥ), Θεόδωρος Καψάλης (ΑΔΕΔΥ), Γρηγόρης Βουλουμάνος (Πολιτικοί Μηχανικοί Λακωνίας), Βασίλης Βρουλίτης (ΟΑΣΠΠ), Ηλίας Αρφάνης (Αγροτ/φοι Σπάρτης, μπλόκο), Ελένη Παινέση (Ιδιωτικοί Υπάλληλοι).

Απεργία της ΑΔΕΔΥ
στις 28 Φεβρουαρίου
Συγκέντρωση στο πάρκο ΟΤΕ και πορεία στη Σπάρτη
«Τα προβλήματά μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!», ήταν η ομόφωνη παραδοχή της συνάντησης. Συζητήθηκε και διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων, το σχέδιο αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωσης. Οι «εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τις ζωές μας! Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια!» τονίστηκε. «Γιατί δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική “πάμε κι όπου βγει”».

πευθύνθηκε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τον κόσμο της Λακωνίας να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια. Γιατί «στην ενότητα βρίσκεται η δύναμή μας!» Απευθύνθηκε αγωνιστικό κάλεσμα «στους Λάκωνες πολίτες, σε σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους, στους συνταξιούχους του ιδιωτικού, δημοσίου και τους αυτοαπασχολουμένους, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους», να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, (28/2) και στη συγκέντρωση στο πάρκο του ΟΤΕ στις 10:30΄ πμ.

Τονίστηκε πως είναι ανάγκη:
•«Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια,
•Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς
•Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για τον δικαίωμα στη κατοικία, στο φθηνό και ποιοτικό νερό, στο φθηνό ρεύμα και την ενεργεία
•Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία
•Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πλειστηριασμούς για την προστασία της κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης από τράπεζες και τα κοράκια των funds
•Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις επιπτώσεις από την καταστροφή του περιβάλλοντος.»

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ, Σωτήρης Ηλιόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη ανάλογων συναντήσεων «πιο συχνά και όχι την τελευταία στιγμή», κάτι που καλό είναι να το σκεφτούν άπαντες.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti