Τουρισμός για όλους 2024: Ως 1η Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Τρίτη, 19 Μάρτιος 2024 11:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τουρισμός για όλους 2024: Ως 1η Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024», ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την 1η Απριλίου.

Η οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο του προγράμματος θα χορηγηθεί στους δικαιούχους κατόπιν επιλογής με κλήρωση, σε άυλη ψηφιακή κάρτα με ισχύ έως 31/12/2024. Το χρηματικό ποσό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα εντός της Επικράτειας.

Όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Το νέο Πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε συνεργασία με τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας με την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους του κόστους διαμονής των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Το Πρόγραμμα που αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», προβλέπει:

1. Αυξημένη επιδότηση 200 ευρώ ανά δικαιούχο (από 150 ευρώ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),

2. Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
- άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
- έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
- συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31/12/2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.

3. Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.

4. Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

5. Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

6. Ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Τα κριτήρια
Αίτηση για το Πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό (Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας)
Χωρίς τέκνα: 19.000 ευρώ
Με ένα τέκνο: 20.500 ευρώ
Με 2 τέκνα: 22.000 ευρώ
Με 3 τέκνα: 24.000 ευρώ
Με περισσότερα τέκνα: 29.000 ευρώ

Οικογενειακό (Έγγαμοι και μέρη συμφώνου συμβίωσης)
Χωρίς τέκνα: 31.000 ευρώ
Με ένα τέκνο: 32.500 ευρώ
Με 2 τέκνα: 34.000 ευρώ
Με 3 τέκνα: 36.000 ευρώ
Με περισσότερα τέκνα: 41.000 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti