Πρώτες οι «Μαθηματικές Μύγες» από το Γυμνάσιο Σκάλας

Σε μαθητικό διαγωνισμό

Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2024 14:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρώτες οι «Μαθηματικές Μύγες» από το Γυμνάσιο Σκάλας

Η ομάδα «Μαθηματικές Μύγες» του Ημερήσιου Γυμνασίου Σκάλας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: AlanTuring».

Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο και στόχος του είναι η προαγωγή της μαθηματικής λογικής και της υπολογιστικής σκέψης των μαθητών. Έχει το όνομα του διάσημου μαθηματικού και πρωτοπόρου στον τομέα της υπολογιστικής επιστήμης, AlanTuring, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της υπολογιστικής λογικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές στον διαγωνισμό αντιμετωπίζουν προκλήσεις που ενισχύουν τις δεξιότητές τους στην ανάλυση προβλημάτων, την αφαίρεση, την αφηρημένη σκέψη και τη δημιουργικότητα. Μέσω του διαγωνισμού, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να εμβαθύνουν στον κόσμο των μαθηματικών και της τεχνολογίας, καθώς και να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη.

«Η επιτυχία των “Μαθηματικών Μυγών” αποτελεί πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για το Ημερήσιο Γυμνάσιο Σκάλας, καθώς αποδεικνύει την αφοσίωση των μαθητών του στη μάθηση και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Η πρωτιά αυτή συνιστά αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής τους στην πραγμάτωση του στόχου τους.

Οι “Μαθηματικές Μύγες” μας παρακινούν να πιστεύουμε στη δύναμη της μάθησης και της ανάπτυξης των μαθητών/-τριών μας, να επενδύουμε στην εκπαίδευση και την προαγωγή των μαθηματικών και της τεχνολογίας στο σχολείο.

Αντλούμε από αυτούς υπερηφάνεια και τους ευχόμαστε ολόψυχα πάντα τέτοιες επιτυχίες!», σημειώνει χαρακτηριστικά το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti