Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα της διεθνούς έκθεσης οίνων και ποτών

Στη Βερόνα της Ιταλίας

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 00:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα της διεθνούς έκθεσης οίνων και ποτών

Ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία συμμετέχει η Ελλάδα, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του κρασιού.

Το περίπτερο της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο, εγκαινίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι «το Ελληνικό κρασί επιστρέφει στο φυσικό του χώρο, την παγκόσμια σκηνή οίνου και ποτών, με μια εξαιρετική παρουσία που μας ωθεί στο να περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον».

Η εν λόγω έκθεση ν διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) ο οποίος μέτρα 100 χρόνια ζωής , ιδρυτικό μέλος του οποίου υπήρξε η Ελλάδα μαζί με άλλα έξι κράτη.

Στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας, το οποίο ανέλαβε η Enterprise Greece εκθέτουν 40 παραγωγοί, ενώ βλέπει κανείς 50 ετικέτες και 2 εκθέτες, από το Οινοποιείο «Σκούρας» και την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Απελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ)».

Η δυναμική παρουσία διεθνών συμμετοχών από περισσότερες από 32 χώρες και η άρτια διοργάνωση της Vinitaly, δίνουν την ευκαιρία για ένα μοναδικό θεματικό ταξίδι, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ίδιους τους παραγωγούς, να ανακαλύψουν την ιστορία και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε μπουκάλι και να δοκιμάσουν από μια ευρεία γκάμα κρασιών, χωρίς να παραμερίζεται η επιχειρηματική χροιά που οι διοργανωτές έχουν προσδώσει σε αυτό την μεγάλη διοργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti