Την Τετάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα στη Σπάρτη-Δείτε το πρόγραμμα

Ο δήμαρχος Σπάρτης υπέγραψε την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2024 10:25 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την Τετάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα στη Σπάρτη-Δείτε το πρόγραμμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, ήδη ξεκίνησε με την υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το βράδυ της Δευτέρας (15/4), σε ειδική τελετή που διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, πλήθους πολιτικών και υψηλών προσκεκλημένων, ο δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, υπέγραψε το πρωτόκολλο για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, επισφραγίζοντας, με αυτή τη συμβολική κίνηση, «τον σπουδαίο ρόλο της πόλης της Σπάρτης για την ευόδωση του Ολυμπιακού εγχειρήματος».

Αφή Ολυμπιακής Φλόγας
Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, σε μια παραδοσιακή τελετή όπου η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, ως Πρωθιέρεια θα χρησιμοποιήσει έναν παραβολικό καθρέπτη και τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψει τη δάδα.

Μετά την καθιερωμένη τελετή αφής, η Μηνά θα μεταδώσει τη Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Δούσκο, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου για την έναρξη της ελληνικής σκυταλοδρομίας 11 ημερών.

Στη συνέχεια, η Φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού, σε ειδική τελετή που θα γίνει στην Αθήνα στις 26 Απριλίου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Σπάρτη την Τετάρτη – Σταθμοί - Τελετή στο άγαλμα του Λεωνίδα
Τη δεύτερη ημέρα της λαμπαδηδρομίας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στη Σπάρτη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει καταρτίσει η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Συγκεκριμένα, βάσει του σχετικού προγραμματισμού:
-Στις 11:30΄πμ, η φλόγα θα παραδοθεί στον 1ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και Πλαταιών, στην κυκλική πλατεία με την περικεφαλαία του Σπαρτιάτη Οπλίτη.
-Στις 11:33΄πμ, θα παραδοθεί στον 2ο λαμπαδηδρόμο της ΕΟΕ, στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Όθωνος Αμαλίας.
-Στις 11:36΄πμ, στον 3ο λαμπαδηδρόμο Σπαρταθλητή, στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Βρασίδου.

Ακολουθεί ειδική τελετή στο άγαλμα του Λεωνίδα:
-Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου – Εθνικού Ύμνου Γαλλίας- Εθνικού Ύμνου Ελλάδας και έπαρση Σημαιών
-Χαιρετισμός Δημάρχου
-Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»
-Χαιρετισμός εκπροσώπου ΕΟΕ
-Ανταλλαγή δώρων

Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης
Αμέσως μετά, η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στον 4ο λαμπαδηδρόμο, Σπαρταθλητή του Δήμου, ο οποίος θα τη μεταφέρει μέχρι τον τερματισμό, στην οδό Τρισακοσίων 48.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Τετάρτη 17 Απριλίου
Να σημειωθεί ότι στους δρόμους από τους οποίους θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα θα απαγορεύεται η στάση, η στάθμευση και η διέλευση οχημάτων από τις 11:00 πμ έως τις 12:30΄ μμ, οπότε και θα έχει αναχωρήσει η Ολυμπιακή Φλόγα από τη Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, θα απαγορευτεί η στάση, στάθμευση και διέλευση οχημάτων στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως -κυκλικός κόμβος- μέχρι το Στάδιο -άγαλμα του Λεωνίδα, καθώς και στην οδό Τριακοσίων -άγαλμα του Λεωνίδα- μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κλεάρχου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 11:00 πμ έως τις 12:30΄ μμ θα γίνεται από παράλληλες οδούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti