«Βέλη» Τατούλη κατά Πτωχού και Περιφερειακής Αρχής: «Μικροπολιτική, ρουσφετολογία και κομματική κολακεία»

Παρασκευή, 17 Μάιος 2024 20:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Βέλη» Τατούλη κατά Πτωχού και Περιφερειακής Αρχής: «Μικροπολιτική, ρουσφετολογία και κομματική κολακεία»

Μύδρους κατά του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και συνολικά κατά τη Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης. Το “κατηγορητήριο” Τατούλη περιλαμβάνει «σκόπιμη και στοχευμένη υποβάθμιση του περιφερειακού συμβουλίου», «προκλητικότητα», «μικροπολιτική, ρουσφετολογία και κομματική κολακεία», «έλλειψη διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων», ενώ υπογραμμίζει πως «οι 100 πρώτες ημέρες της Περιφερειακής Αρχής χαρακτηρίζονται από απόλυτη αδράνεια, ραστώνη και μία πρωτοφανή πολιτική μαλθακότητα».

Αίτημα στήριξης των παραγωγών
εσπεριδοειδών και πατάτας
Ο Π. Τατούλης, με ανακοίνωσή του, περιέγραψε ότι, «σε εφαρμογή του άρθρου 10, παρ.4 -με τη διαδικασία του 1/3- του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης απέστειλαν αίτημα στις 30 Απριλίου 2024 για συνεδρίαση του ΠεΣυΠ με θέμα “Στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών και πατάτας στην Πελοπόννησο”». Επεσήμανε ότι «η συζήτηση του θέματος αφορά τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, με ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών, λόγω της αθρόας εισβολής αιγυπτιακών προϊόντων στην ευρωπαϊκή και εγχώρια αγορά, καθώς και οι παραγωγοί πατάτας», διευκρινίζοντας ότι «σύμφωνα με τον νόμο η υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής είναι να συγκαλέσει το περιφερειακό συμβούλιο το αργότερο εντός 6 ημερών από την υποβολή του αιτήματος».

Ωστόσο, «η Περιφερειακή Αρχή του κ. Πτωχού δεν είναι η πρώτη φορά που αγνοεί πλήρως το νομικό πλαίσιο, παρότι το γνωρίζει και επιδεικτικά και προκλητικά δεν προέβη στην υποχρέωσή της και δεν απέστειλε πρόσκληση για την σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου εντός της προθεσμίας», παρατήρησε αρχικά ο Π. Τατούλης, συμπληρώνοντας: «Είναι πλέον αποδεικτέο ότι η υποβάθμιση του ανώτατου συλλογικού οργάνου της αιρετής Περιφέρειας, του περιφερειακού συμβουλίου, είναι σκόπιμη και στοχευμένη, αποσκοπώντας στην απόλυτη απαξίωση του».

«Κομματικές φιέστες»
και «πρωτοφανής πολιτική μαλθακότητα»
«Την ίδια χρονική στιγμή που στην Περιφερειακή Αρχή δεν περισσεύει χρόνος να συζητήσουν στο περιφερειακό συμβούλιο τα προβλήματα των αγροτών μας, ο κ. Πτωχός και οι συνεργάτες του περιδιαβαίνουν και φωτογραφίζονται στις προεκλογικές κομματικές φιέστες, με αποκορύφωμα την παρουσία τους στο καθαρά κομματικό κάλεσμα του υπουργού Επικρατείας κ. Βορίδη, για συσπείρωση και εκστρατεία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των Ευρωεκλογών!», σχολίασε με νόημα ο Π. Τατούλης.

«Είναι δεδομένο πλέον», για τον Π. Τατούλη, ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί η μικροπολιτική, η ρουσφετολογία, η κομματική κολακεία και η έλλειψη κάθε ευθύνης για την δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων και διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Το “μεγαλεπήβολο” προεκλογικό σχέδιο του κ. Πτωχού, των 100 ημερών, αποδείχθηκε μία πολιτικά ανόητη υποσχεσιολογία, αφού οι 100 πρώτες ημέρες της Περιφερειακής Αρχής χαρακτηρίζονται από απόλυτη αδράνεια, ραστώνη και μία πρωτοφανή πολιτική μαλθακότητα».

«Ο επικεφαλής και τα μέλη της “Νέας Πελοποννήσου” υπηρετώντας τον θεσμικό τους ρόλο, θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο για να σταματήσουν την κατηφόρα που προσπαθούν κάποιοι να οδηγήσουν την Πελοπόννησο», ολοκλήρωσε ο Π. Τατούλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti