Αποστολή απειλητικών email για βόμβες σε σχολεία της Αττικής

Δεν αναφέρθηκαν ανάλογα περιστατικά στην Πελοπόννησο

Τετάρτη, 29 Μάιος 2024 11:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποστολή απειλητικών email για βόμβες σε σχολεία της Αττικής

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου στις αστυνομικές αρχές της Αττικής λόγω μαζικής αποστολής απειλητικών email για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε σχολεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αποστολέας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ήταν ένας και εμφανίζεται να είναι Ρώσος. Το περιστατικό δεν αξιολογείται ως σοβαρή απειλή ωστόσο γίνονται έλεγχοι.

Σε ποια σχολεία στάλθηκαν τα απειλητικά email
Όπως έχει γίνει γνωστό απειλητικά emails δέχθηκαν σχολεία σε Γέρακα, Γαλάτσι, Χαϊδάρι, Περιστέρι και Νέα Ιωνία. Άμεσα οι σχολικές μονάδες εκκενώθηκαν και οι αρχές -για προληπτικούς λόγους- συνεχίζουν τους επιτόπιους ελέγχους.

Μέχρι στιγμής κανένα εύρημα δεν έχει υπάρξει, ενώ εκτίμηση της ΕΛΑΣ από την αρχή ήταν ότι επρόκειτο για φάρσα. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει πως το απειλητικό email στάλθηκε μαζικά «ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν», κάτι που δείχνει ότι «σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Σύμφωνα τώρα με την ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση της Πελοποννήσου, δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό απειλής σε κάποια σχολική μονάδα της Περιφέρειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti