Στον Χρυσοχοΐδη ο Κρητικός για την αστυνόμευση της Λακωνίας

Πέμπτη, 30 Μάιος 2024 10:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον Χρυσοχοΐδη ο Κρητικός για την αστυνόμευση της Λακωνίας

Μια «παραγωγική» όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, επίσκεψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, την περασμένη Τετάρτη (22/5). Μια επίσκεψη μάλιστα που συμπληρώθηκε με σύντομη συνομιλία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), Αντιστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο.
Στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία κάθε υπουργείου, ο Ν. Κρητικός συνηθίζει να έχει μαζί του φάκελο με αναφορές-ερωτήσεις που έχει υποβάλει, καθώς και έγγραφα που συντάσσει λίγο πριν τη συνάντηση, με συγκεντρωτικά προβλήματα και εντοπισμένες ελλείψεις.

Ειδικότερα, στην αναφορά για την ανάγκη ενίσχυσης, ειδικά του ΑΤ Βοιών στη Νεάπολη και του ΑΣ Ελαφονήσου, ενόψει της αυξημένης τουριστικής κίνησης, ο υπουργός δεσμεύθηκε για την άμεση κάλυψη των αναγκών. Επιπλέον, θα υλοποιήσει άμεσα το αίτημα για ενίσχυση του ΑΤ Σπάρτης με δίκυκλα, για τις ανάγκες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγχρόνως, η υπηρεσιακή ηγεσία θα παρακολουθεί το θέμα της σύστασης γραφείου διαβατηριακού ελέγχου στη Νεάπολη. Στη σχετική ερώτηση που προ διμήνου κατέθεσε ο κ. Κρητικός, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, έδωσε αναλυτική απάντηση.

Επιπλέον, μίλησαν για το οξυμμένο θέμα της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας και για τη σύσταση επιχειρησιακών γραφείων της ΕΛΑΣ, στην κατεύθυνση αντιμετώπισής του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως ολοκληρώνεται η σύσταση τέτοιου γραφείου, με έδρα το ΑΤ Σπάρτης, στελεχωμένο με 8 άτομα.

Συζητήθηκε, τέλος, το ζήτημα παραβατικότητας των Ρομά. Οι δύο άντρες προγραμμάτισαν την άμεση σύγκληση ευρείας σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti