Περιφερειακό «ναι» στη ΜΠΕ του τελεφερίκ Μονεμβασίας

Θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή

Σάββατο, 01 Ιούνιος 2024 10:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περιφερειακό «ναι» στη ΜΠΕ του τελεφερίκ Μονεμβασίας

Θετικά γνωμοδότησε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Πελοποννήσου επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων στο κάστρο Μονεμβασίας». Πιο συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφασή της, η επιτροπή απεφάνθη κατά πλειοψηφία υπέρ της ΜΠΕ του έργου, ενώ κατά ψήφισαν οι Ι. Σιάτος και «λευκό» οι κκ Νικολάκου, Πετρίτσης, Σπυριδάκου και Κελλάρης.

Η κατασκευή του τελεφερίκ στον βράχο της Μονεμβασιάς, με στόχο να καταστεί προσβάσιμη η άνω πόλη της καστροπολιτείας σε εμποδιζόμενα άτομα και ΑμεΑ, δρομολογήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Μονεμβασίας και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνας ΑΕ και το έργο είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Φίλων Μονεμβασίας είχε εκφράσει σοβαρές ενστάσεις και έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτοντας αίτηση αναστολής και ακύρωσης, επικαλούμενος κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του αρχαιολογικού χώρου και όχλησης των κατοίκων. Στη συνέχεια, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), για να ακολουθήσει δήλωση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας  Μενδώνη, τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με την οποία «ο διαγωνισμός στη Μονεμβασιά επαναπροκηρύσσεται».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti