Το αναπτυξιακό πλάνο της Πελοποννήσου στην επαφή Πτωχού με αν. υπουργό Οικονομίας

Παπαθανάσης: «Πάνω από 750 εκ. ευρώ σε έργα ΣΔΙΤ»

Σάββατο, 01 Ιούνιος 2024 13:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το αναπτυξιακό πλάνο της Πελοποννήσου στην επαφή Πτωχού με αν. υπουργό Οικονομίας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη (28/5) στην Τρίπολη. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να μελετήσουν τον χάρτη του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης που αφορούσε το βιομηχανικό πάρκο και να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και γενικότερα για έργα της Πελοποννήσου.

«Μας συνδέει μακρά φιλία και εξαιρετική συνεργασία με τον περιφερειάρχη Δ. Πτωχό. Θέλω να τον συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλει και να τον ευχαριστήσω για την κοινή στρατηγική που αναπτύσσουμε», επεσήμανε ο Ν. Παπαθανάσης, προσθέτοντας: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ισχυρά προγράμματα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης. “Τρέχουν” πάνω από 750.000.000 ευρώ σε έργα ΣΔΙΤ. Επίσης, υπάρχει το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης που στηρίζει την περιοχή της Μεγαλόπολης και τους Δήμους Οιχαλίας, Τρίπολης και Γορτυνίας».

Ο Δ. Πτωχός, στάθηκε με τη σειρά του, «στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το περιφερειακό χωροταξικό: «Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης. Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα πνοή για τον τόπο είναι οι στόχοι της αποδοτικής συνεργασίας που έχουμε με το υπουργείο. Πολύ σύντομα θα έχουμε το περιφερειακό χωροταξικό και επίσης δουλεύουμε από κοινού για ένα “μπουκέτο” δράσεων, ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες και προστιθέμενη αξία, που είναι και το βασικό ζητούμενο για την περιφέρειά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, ανέφερε πως έχουν γίνει αιτήσεις από 229 επιχειρήσεις για να χρηματοδοτηθούν και έτσι θα καλυφθούν άμεσα 420 θέσεις εργασίας. «Προχωρά και ο κόμβος οικονομίας, είμαστε σε καλό δρόμο για να αλλάξουμε το επιχειρηματικό μοντέλο της περιοχής», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την στρατηγική που ακολουθείται συνολικά, μίλησαν η βουλευτής Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη, ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ενώ τον αναπληρωτή υπουργό, Ν. Παπαθανάση, συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης και η διευθύνουσα σύμβουλος της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ», Δέσποινα Γκαράνη. Ακολούθησε επίσκεψη στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, όπου συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti