Συνέδριο για τη λήξη του προγράμματος Erasmus+

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «INITIATION»

Δευτέρα, 17 Ιούνιος 2024 12:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνέδριο για τη λήξη του προγράμματος Erasmus+

Διεθνές συνέδριο λήξης του προγράμματος Erasmus+ «Fostering green social innovation and social entrepreneurship in school education- INITIATION» διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Η δράση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρες 9:30΄ πμ έως 2:30΄ μμ στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος, οι εμπειρίες από την πιλοτική εκπαίδευση στα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και οι προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Το έργο «INITIATION» στοχεύει στην καλλιέργεια κουλτούρας κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα λύκεια και στην παροχή κινήτρων, ώστε οι νέοι να προσανατολιστούν περισσότερο προς την κοινότητα, προσδοκώντας στην ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό λύσεων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Συντονιστής του έργου είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου που εδρεύει στην Τρίπολη και οι συμμετέχοντες φορείς είναι: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», Πανεπιστήμιο Πατρών, Centro Per Lo Sviluppo Creativo Danilo Dolci – Ιταλία, Consiglio Nazionale Delle Ricerche – Ιταλία, Vändra Gymnasium – Εσθονία, Centre for Advancement of Research and Development in Educational Technology Ltd - Cardet – Κύπρος, Τhe Junior and Senior School – Κύπρος.

Μετά το τέλος του θεματικού εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον σύνδεσμο https://pelop.pde.sch.gr/

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti