Δίνουν ραντεβού στον Λεήμονα γεωργοί-κτηνοτρόφοι της Ελλάδας

Στην 1η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή

Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2024 11:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δίνουν ραντεβού στον Λεήμονα γεωργοί-κτηνοτρόφοι της Ελλάδας

Την πρώτη «Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου» διοργανώνει ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα & Αγίων Ταξιαρχών Νομού Λακωνίας, με τη σύμπραξη γεωργών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα και την επιστημονική συμβολή λαογράφων και αγροτολόγων.

Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα κατά το διάστημα 10-11 Αυγούστου στον Λεήμονα Δ. Ευρώτα, αποτελεί τη μοναδική πανελλαδικής εμβέλειας, θεματική γιορτή πολιτιστικού περιεχομένου. Αφιερώνεται «στην πολυποίκιλη συνεισφορά του γεωκτηνοτροφικού κόσμου της ελληνικής υπαίθρου στον εθνικό πολιτισμό και ταυτόχρονα επικεντρώνεται στην εύρεση ρεαλιστικών και αποτελεσματικών τρόπων ανάπτυξης του αγροτικού κόσμου», εξηγούν οι υπεύθυνοι.

Επιπλέον, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει πρωτότυπες και ουσιώδεις δραστηριότητες οι οποίες αποσκοπούν, στην ανάδειξη του αγροτικού πολιτισμού και στην παρουσίαση προτάσεων και την εξαγωγή βιώσιμων λύσεων για την ανάπτυξη της υπαίθρου και του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα περιέχονται οι παρακάτω δραστηριότητες, οι οποίες είναι όλες με ελεύθερη είσοδο:
-Πανελλαδικό συνέδριο με θέμα: «Το Αύριο της Γεωργίας & Κτηνοτροφίας στην Ελλάδα» και αντικείμενο τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Αγροτική Ύπαιθρο», με ομιλητές από όλη την Ελλάδα.
-Υπαίθρια διαδραστική έκθεση τροφίμων που παράγει ο Πρωτογενής Τομέας.
-Υπαίθρια έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης,
-Παρουσίαση παραδοσιακών δημοτικών ασμάτων και χορευτικών σχημάτων,

Η διοργάνωση υποστηρίζεται αφιλοκερδώς από κορυφαία και καταρτισμένα άτομα με χρόνια εμπειρία, εξειδικευμένα και διακεκριμένα στη μελέτη του ελληνικού αγροτικού χώρου, όπως οι:
- Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, Διδάκτωρ Λαογραφίας, ομότιμη ερευνήτρια, τ. διευθύντρια Τμήματος Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών,
- Δημήτριος Μιχαηλίδης, αγροτολόγος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, τ. διευθυντής Δια Βίου Μάθησης Γεωργικής Βιοτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
- Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, βραβευμένη για τη συνεισφορά της στον αγροτικό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη «Γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti