Πολύ επίφοβη και σήμερα για πυρκαγιές η Λακωνία

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2024 09:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολύ επίφοβη και σήμερα για πυρκαγιές η Λακωνία

Για μία ακόμα ημέρα η Λακωνία τίθεται σε κατάσταση επιφυλακής για το ενδεχόμενο φωτιάς. Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή (21/6) σε όλο τον νομό (Δήμοι Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για μία ακόμα φορά, η ΠΕ Λακωνίας απευθύνει παράκληση στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν δασική πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (Πυροσβεστικό Σώμα) ή 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης). Επίσης, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές Πάρνωνα και Ταϋγέτου, που αναφέρονται στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti