
Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει τη δράση τον Ιούλιο με 89 εργαστήρια και την προσθήκη νέων θεματικών ενοτήτων. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 69 δια ζώσης εργαστήρια σε 58 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και 20 διαδικτυακά εργαστήρια.
Όσοι αναζητούν ή θέλουν να αλλάξουν εργασία, μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια από εξειδικευμένα στελέχη, στις εξής θεματικές ενότητες:
•Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;
•Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη;
•Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα.
•Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο;
•Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας.
•Η επιτυχία μιας επιχείρησης μέσα από το εργαλείο Canvas.
•Εμπλουτίζω το βιογραφικό μου με δεξιότητες - μαθαίνω για το Esco.
•Η επαγγελματική επιλογή της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας – Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (νέα θεματική).
Τα δια ζώσης εργαστήρια (διάρκειας 3 ωρών) και τα διαδικτυακά e-Εργαστήρια (διάρκειας 2 ωρών) θα διενεργούνται από εργασιακούς συμβούλους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/workshops. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.
Στο κάθε εργαστήριο υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης. Η συμμετοχή θα επιβεβαιώνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα που θα λαμβάνουν από το ΚΠΑ2 με σχετικές πληροφορίες.