
Νεότερη ενημέρωση: 16:35
Αρχική ενημέρωση: 15:32
Οδυνηρή κατάληξη είχε τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (6/2) στην Εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης, στο ύψος της Κερασίτσας. Από το συμβάν τραυματίστηκε βαρύτατα μια 26χρονη κοπέλα, η οποία διεκομίσθη εσπευσμένα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και γενναία μάχη της παθούσας να κρατηθεί στη ζωή, δυστυχώς, την Πέμπτη (7/2), η νεαρή κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η άτυχη γυναίκα ήταν κάτοικος περιοχής των Βοιών Δ. Μονεμβασίας στη Λακωνία.
Πως έγινε το τροχαίο
Το μοιραίο συνέβη γύρω στις 5:30΄ μμ της Τετάρτης στο 7ο χλμ. του δρόμου Τρίπολης-Σπάρτης, έξω από την Κερασίτσα Αρκαδίας. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ΙΧ όχημα που οδηγούσε η 26χρονη, με κατεύθυνση από Σπάρτη προς Τρίπολη, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αντιθέτως κινούμενο ΙΧΦ (τύπου «κλούβα»), με οδηγό έναν 34χρονο ημεδαπό. Συνέπεια ήταν να τραυματιστούν πολύ σοβαρά η 26χρονη κι ελαφρύτερα ο 34χρονος, ενώ τα δύο οχήματα υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Σημειώνεται ότι σε αμφότερα τα αυτοκίνητα, μοναδικοί επιβαίνοντες ήταν οι οδηγοί τους.
Άλλες πληροφορίες δε, αναφέρουν πως ο 34χρονος τραυματίας οδηγός του ΙΧΦ, έχει κι εκείνος λακωνική καταγωγή και συγκεκριμένα από περιοχή της Σπάρτης.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, της Τροχαίας για την καταγραφή του συμβάντος και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο.
Για αρκετή ώρα, λόγω του συμβάντος, η κυκλοφορία των οχημάτων επί της ΕΟ είχε διακοπεί και η κίνηση διεξαγόταν από παρακαμπτήριες οδούς.
Τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Τρίπολης.