
Στο 48ο Φεστιβάλ Τουλίπας που διεξήχθη στο Πιτέστι της Ρουμανίας μεταξύ 11-13 Απριλίου, παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου, Ευστράτιος Κοκκορός, εκπροσωπώντας τον Δήμο Σπάρτης.
Ο κ. Κοκκορός μετέφερε στον δήμαρχο του Πιτέστι, Γκεντέα Κριστιάν, τις θερμές ευχές του δημάρχου Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλου, ενώ είχε επαφές με εκπροσώπους δήμων και φορέων, που επίσης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, όπως η δήμαρχος του Καλινέστι, Ιοάνα Γκεοργκέσκου.
Το Φεστιβάλ Τουλίπας ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν αρκετές χιλιάδες βολβοί μεταφέρθηκαν στο Πιτέστι για να ομορφύνουν την πόλη. Έκτοτε, η καλλιέργεια του λουλουδιού στην πόλη έχει εξελιχθεί σε τοπική δεξιοτεχνία.
Από το Πιτέστι στη Σπάρτη
και στα παρτέρια της Παλαιολόγου
Με τις πρώτες τουλίπες από το φεστιβάλ της Ρουμανίας να καταφθάνουν στην Σπάρτη, ξεκίνησε άμεσα και η φύτευσή τους. Τη Μ. Πέμπτη (17/4) η αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Ευστράτιου Κοκκορού, φύτεψε τα λουλούδια σε νησίδα της Λεωφ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, κοντά στον κόμβο των σχολείων, δίνοντας νέο χρώμα στην περιοχή.