Έως 31 Μαΐου δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου στον Δήμο Ευρώτα

Τρίτη, 29 Απρίλιος 2025 11:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έως 31 Μαΐου δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου στον Δήμο Ευρώτα

Ο Δήμος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανακοινώνει την έναρξη μιας ιδιαίτερα σημαντικής δράσης πρόληψης, προσφέροντας δωρεάν Μαστογραφίες και Τεστ Παπανικολάου σε όλες τις γυναίκες του Δήμου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, που παραμένουν δύο από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου στις γυναίκες.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της δράσης, ο κ. Άγγελος Χρονάς, χειρουργός και επιστημονικός υπεύθυνος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, δήλωσε:
«Η πρόληψη σώζει ζωές. Οι δωρεάν εξετάσεις αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και είναι χαρά μας που μπορούμε να τις προσφέρουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα. Καλούμε όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν. Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί»

Από την πλευρά του, ο κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος, διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόνισε:
«Η υγεία των πολιτών είναι προτεραιότητά μας. Στόχος της Περιφέρειας είναι να ανοίξουμε την ομπρέλα της πρόληψης. Εμείς πρέπει να φτάσουμε στον κόσμος και να απλώσουμε το μήνυμα και όχι να περιμένουμε να έρθει ο κόσμος σε εμάς.Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει έμπρακτα κάθε τέτοια πρωτοβουλία.»

Τέλος, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, δήλωσε:
«Η πρόληψη είναι το πιο δυνατό μας όπλο απέναντι στον καρκίνο. Ο Δήμος Ευρώτα στέκεται δίπλα σε κάθε δημότισσα, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε σημαντικές εξετάσεις χωρίς κόστος καλώντας την κινητή μονάδα για τρίτη φορά. Καλώ όλες τις γυναίκες του Δήμου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να φροντίσουν τον εαυτό τους.»

Σημειώνεται ότι η δράση πραγματοποιείται με τη χρήση κινητής μονάδας του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται στο δημοτικό στάδιο Σκάλας του Δήμου έως και τις 31 Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2735360250-51 (Δήμος Ευρώτα) και 2713610245 (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
Mikel_new-opening

Πρόσφατα Νέα

Η δική σας είδηση