Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό στη Σπάρτη

Παρασκευή, 23 Μάιος 2025 11:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης  για τον Παλαιστινιακό λαό στη Σπάρτη

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας οργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό λαό, την προσεχή Τρίτη 27 Μαΐου και ώρα 8 μμ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει «τη γενοκτονία που γίνεται στη Λωρίδα της Γάζας από την κυβέρνηση του Ισραήλ». Όπως τονίζει, «δεκάδες χιλιάδες νεκροί και τραυματίες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι -γυναίκες και παιδιά- είναι το αποτέλεσμα αυτής της απάνθρωπης πολιτικής που υλοποιείται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με την κάλυψη της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας».

Οι συνταξιούχοι στρέφουν τα «βέλη» τους και προς την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, οι οποίες όπως υποστηρίζει, «ενισχύουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ, που διαπράττει μαζική δολοφονία σε έναν λαό, σκοτώνοντας είτε με τα όπλα, με τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς σε σπίτια, νοσοκομεία και σχολεία, είτε μέσω της πείνας και των ασθενειών».

Και προσθέτει το σωματείο πως, «για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το φυσικό αέριο, τους δρόμους ενέργειας και εμπορίου, θέλουν να αφανίσουν ή να διώξουν έναν ολόκληρο λαό από τον τόπο του. Σήμερα όσοι από τις κυβερνήσεις υποστηρίζουν αυτήν τη δολοφονία ή σιωπούν μπροστά σε αυτό το έγκλημα, είναι συνυπεύθυνοι».

«Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού»

Εν κατακλείδι, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας διεκδικεί, «να ανοίξουν οι δρόμοι για μεταφορά τροφίμων και άλλων αναγκαίων αγαθών, χρήσιμα για τον λαό της Παλαιστίνης», καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να πάψει να υποστηρίζει την κυβέρνηση-δολοφόνο του Ισραήλ», ενώ ζητεί «την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Η δική σας είδηση