Βρίσκει το «λιμάνι» της στη Μονεμβασιά η διεθνής κρουαζιέρα

2 σκάφη με πάνω από 1.200 επιβάτες σε μία μέρα

Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2025 20:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βρίσκει το «λιμάνι» της στη Μονεμβασιά η διεθνής κρουαζιέρα

Η Μονεμβασία εδραιώνεται δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι, την περασμένη Κυριακή (8/6), το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», υποδέχθηκε δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ενισχύοντας σημαντικά την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος, πρόκειται για τα πλοία «KZ Explore 1», με σημαία Μάλτας, και «Silver Muse», σημαίας Μπαχαμών, τα οποία μετέφεραν συνολικά 1.262 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων. Αρκετοί περιηγήθηκαν στα σοκάκια της ιστορικής καστροπολιτείας, δράττοντας την ευκαιρία και για «πέρασμα» από καταστήματα, ταβέρνες και αξιοθέατα.

Πιο λεπτομερώς, το «KZ Explore 1» κατέπλευσε μεταφέροντας 704 επιβάτες, εκ των οποίων οι 400 ήταν Αμερικανοί, Άγγλοι (90), Καναδοί (55), Αυστραλοί (36), Γερμανοί (33), Ιταλοί (17) και Ισπανοί (16). Αντίστοιχα, το «Silver Muse» είχε στο κατάστρωμα 558 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 164 Αμερικανοί, 123 Άγγλοι, 40 Γερμανοί, 33 Αυστραλοί, καθώς και επισκέπτες από το Μεξικό (20), τη Νορβηγία (17), το Βέλγιο (16), και την Ισπανία (16).

Η συνολική σύνθεση των επισκεπτών εκείνης της ημέρας δείχνει την έντονη παρουσία επισκεπτών από τις ΗΠΑ (564), το Ηνωμένο Βασίλειο (213) και τη Γερμανία (73), επιβεβαιώνοντας το σταθερό ενδιαφέρον αυτών των αγορών για τον προορισμό.

Κι έπεται… πολλαπλή συνέχεια έως τον Νοέμβριο, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό, φέτος το λιμάνι της Μονεμβασιάς θα «πιάσουν» πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Η δική σας είδηση