Εορτασμός της Ημέρας Ξενοδόχου στο Άργος

Συμφωνία και Αδελφοποίηση για τα ΞΕ Πελοποννήσου Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία εορτάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 25 και 26...
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός της Ημέρας Ξενοδόχου στο Άργος

Συμφωνία και Αδελφοποίηση για τα ΞΕ Πελοποννήσου
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία εορτάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου στο Άργος η 27η Πανελλήνια Ημέρα του Ξενοδόχου, στη μνήμη του Οσίου Σαμψών, προστάτη του κλάδου.

Ο εορτασμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον πρόεδρο του ΔΣ της Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας Άργους κ. Πέτρο Κουτσόπουλο και τελεί υπό την αιγίδα και την κεντρική χορηγία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το επίσημο δείπνο έλαβε χώρα στην κοσμική ταβέρνα «Πανταζής», στο Κεφαλάρι του Άργους.
Τιμητικές διακρίσεις σε νέους και παλιούς επαγγελματίες του τουρισμού, για την προσφορά τους στη ξενοδοχία και τον τουρισμό, απέσπασαν η τέως διευθύντρια ΠΥΤ Πελοποννήσου κ. Βασιλική Τέγου, ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρακίου κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου «Le Monde» κ. Μάκης Βελισσαρόπουλος, ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ «Βενεζουέλα» στα Καμένα Βούρλα κ. Μιχάλης Εξαρχέας και ο νέος ξενοδόχος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Κολονίδες Beach στη Κορώνη κ. Βασίλης Βασιλόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Φάνης Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος, οι σύμβουλοι της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ.κ. Δημήτρης Πολλάλης, Κώστας Παπαδόπουλος και Γεώργιος Πολίτης αντίστοιχα, εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και ξενοδόχοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία του Άργους.

Τιμώμενες περιοχές στις φετινές διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ήταν οι νομοί Μεσσηνίας και Κορινθίας, οι ξενοδοχειακές ενώσεις των οποίων αδελφοποιήθηκαν και έτσι προσαρτήθηκαν στον ήδη αδελφοποιημένο πυρήνα των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Επαρχίας Άργους, Λακωνίας, και Αρκαδίας.

Ενώπιον των συγκεντρωμένων, οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων του Αδελφοποιημένου Πυρήνα των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Επαρχίας Άργους, Λακωνίας, και Αρκαδίας συνυπέγραψαν Πρωτόκολλο Συμφωνίας και Αδελφοποίησης, με τους προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, καθώς και των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Μεσσηνίας και Ναυπλίου, διευρύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το θεσμό της αδελφοποίησης των ξενοδοχειακών επαγγελματικών φορέων σε ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η έννοια της αδελφοποίησης εμπεριέχει έναν πολυσήμαντο συμβολισμό που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο την ώρα αυτή, κατά την οποία ο τουρισμός και η οικονομία του τόπου διέρχονται μια βαθύτατη κρίση.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των ξενοδοχειακών φορέων της περιφέρειας Πελοποννήσου και, ειδικότερα, στοχεύει μεταξύ άλλων:
• Στη σύνδεση των ξενοδοχείων της Πελοποννήσου
• Στην από κοινού αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων
• Στη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων
• Στην αμοιβαία ευαισθητοποίηση και ενδιαφέρον
• Στην κατανόηση διαφορετικών αντιλήψεων και θεμάτων
• Στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης των ξενοδόχων
• Στην ανησυχία για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου
• Στο να αναπτύσσονται οικονομίες κλίμακας μέσω της από κοινού προώθησης των σημαντικών πολιτισμικών αξιών, φυσικών και ιστορικών πόρων της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου ενισχύοντας διεθνώς την αναγνωρισιμότητά της και τη μοναδικότητά της, ως τουριστικό προορισμό
• Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ευρύτερου συντονιστικού οργάνου, με θεσμική υπόσταση, ικανού να συμβάλει ουσιαστικά σε πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο.

Το πρωτόκολλο συμφωνίας και αδελφοποίησης υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδοχείων επαρχίας Άργους Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας κ.κ. Πέτρος Κουτσόπουλος, Δημήτριος Πολλάλης, Κωνσταντίνος Μαρινάκος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ξενοδόχων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας κ. Δημήτριος Παππάς, όπως επίσης και οι κ.κ. Βασίλης Βασιλόπουλος και Γιάννης Μπόλλας εκ μέρους των προέδρων της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και Ναυπλίου Αργολίδας αντίστοιχα.

Στην ιερά μονή Παναγίας Πορτοκαλούσας, τελέστηκε δοξολογία μετά αρτοκλασίας στη μνήμη του Οσίου Σαμψών, την Κυριακή 26 Ιουνίου, μετά το πέρας της οποίας προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα, στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο παλαιότερο κρυφό σχολειό που βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti