Ηχηρό κάλεσμα Πατριανάκου

«Ήρθε η ώρα της συνεννόησης»
Τετάρτη, 26 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ηχηρό κάλεσμα Πατριανάκου

Μοναδική ευκαιρία για το νομό μας χαρακτηρίζει η πρώην βουλευτής Επικρατείας ΝΔ κ. Φεβρωνία Πατριανάκου τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση την περασμένη Πέμπτη, ότι είναι έτοιμος να προβεί στις αναγκαίες προσαρμογές στο χωροταξικό των δήμων εν όψει «Καλλικράτη», εφόσον υπάρξει ομοφωνία των τοπικών βουλευτών.
Μάλιστα, η κ. Πατριανάκου τονίζει ότι την ύστατη αυτή στιγμή, είναι αναγκαία η ουσιαστική συζήτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη νέα διοικητική δομή, μέσα από την οποία θα προκύψει η αναπτυξιακή κατεύθυνση και προοπτική της Λακωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η πρώην βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, σημειώνει ότι πρέπει να συμφωνηθούν και να εξεταστούν:
- Η ιστορικότητα, η βιωσιμότητα και η τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Μυστρά και Μονεμβάσιας.
- Τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Δήμου Βοιών που βλέπουν μια χωροταξική κατανομή, η οποία δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν της κανένα κριτήριο βιωσιμότητας του νέου εγχειρήματος.
- Οι επιπτώσεις της συνένωσης στην βιωσιμότητα των ορεινών δήμων.
«Οι αποφάσεις είναι επιβεβλημένο να ληφθούν με ορίζοντα και προοπτική τις επόμενες δεκαετίες», συμπλήρωσε η κ. Πατριανάκου, «έχοντας ως βασικό κριτήριο τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Λακωνίας, τη βιωσιμότητα των νέων δήμων, τις τοπικές οικονομίες και ιδιαιτερότητες, την καλυτέρευση των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες και την περιφερειακή αποκέντρωση μέσα στους ίδιους τους ΟΤΑ».
Ιδιαίτερα δε κρίσιμες χαρακτηρίζει τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα, κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες τόσο για τη Λακωνία όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίες όπως σχολιάζει, «θα επηρεάσουν τις ζωές μας για τα επόμενα χρόνια».
Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρει, ότι ο νομός μας είναι ανάμεσα σ’ αυτούς με τα περισσότερα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τη μεγαλύτερη απώλεια τουριστικών αφίξεων για το τρέχον έτος και το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.
Παρουσιάζοντας τη γενικότερα εικόνα στη Λακωνία, η κ. Πατριανάκου επισημαίνει τα εξής προβλήματα:
- Τα πορτοκάλια όταν πωλούνται, πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.
- Οι ελαιοπαραγωγοί του νομού μας εξαιρέθηκαν από τους δικαιούμενους αποζημιώσεων από την παρούσα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
- Οι βιοκαλλιεργητές του νομού μας παραμένουν απλήρωτοι και οι πυρόπληκτοι αντιμετωπίζονται με γραφειοκρατική αναλγησία.
- Κανένα έργο αναπτυξιακό δεν εκτελείται στη Λακωνία.
- Το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» αναθεωρείται τους τελευταίους οκτώ μήνες με άγνωστες συνέπειες για το νομό.
- Το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό και ο «Καλλικράτης» παρεμβαίνουν δραστικά στη ζωή μας και την Πατρίδα μας.
Βάσει λοιπόν των ανωτέρω και με τον ισχυρισμό ότι «η κυβέρνηση νομοθετεί αποφασίζοντας για τη ζωή μας χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της τις συνέπειες των αποφάσεων της στην καθημερινότητα μας, στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, καθώς και στις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού μας», η κ. Πατριανάκου κλείνει το λόγο της με την ερώτηση: «Μήπως λοιπόν, ήρθε η ώρα όλοι μαζί να συνεννοηθούμε;».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti