Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τη στελέχωση των σχολείων

Προς συζήτηση τέθηκε η ορθολογική διαχείριση και κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2010-2011,...
Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τη στελέχωση των σχολείων

Προς συζήτηση τέθηκε η ορθολογική διαχείριση και κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2010-2011, στη διαβούλευση που έλαβε χώρα την Τρίτη 27 Απριλίου.
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε επικοινωνία του Περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Μισθού, με τους διευθυντές Α/θμιας και Β/θιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας και τα τακτικά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ), μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης.
Ήταν η πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας και ταυτόχρονης διαβούλευσης των υπηρεσιών Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας το σύστημα τηλεδιάσκεψης, με στόχο την πληρέστερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, που συμβάλλουν στην αποτελεσματική συνεργασία και λειτουργία της Περιφερειακής διεύθυνσης και των υπηρεσιών της.
Ο κ. Μισθός έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τα υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έτσι ώστε μέσα από ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα διαδικασιών το Σεπτέμβριο του 2010, όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές να βρίσκονται εγκαίρως στις θέσεις τους και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της απώλειας χιλιάδων διδακτικών ωρών, που μέχρι τώρα βίωναν μαθητές και γονείς.
Το εγχείρημα θεωρείται δύσκολο, υπάρχει όμως η δυνατότητα να επιτευχθεί με την αρμονική συνεργασία όλων των συντελεστών και φορέων εκπαίδευσης.
Οι διαβουλεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεχιστούν, αφού αυτός ο τρόπος επικοινωνίας και συνεργασίας έχει πολλά πλεονεκτήματα, δεδομένου ότι ελαχιστοποιούνται οι αποστάσεις, αποφεύγονται οι μετακινήσεις και εξοικονομούνται χρόνος και χρήματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti