«Αναγκαία η παραμονή και λειτουργία του κλιμακίου»

Ριζικά αντίθετος στο ζήτημα της κατάργησης της αεροπυρόσβεσης στο νομό μας, φαίνεται να είναι ο δήμαρχος Θεραπνών νομού Λακωνίας κ....
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αναγκαία η παραμονή και λειτουργία του κλιμακίου»

Ριζικά αντίθετος στο ζήτημα της κατάργησης της αεροπυρόσβεσης στο νομό μας, φαίνεται να είναι ο δήμαρχος Θεραπνών νομού Λακωνίας κ. Ιωάννης Ράλλης.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του ο κ. Ράλλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, εκφράζει την ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου σχετικά με την φημολογούμενη απομάκρυνση από το νομό μας, των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου PZL της 359 ΜΑΕΔΥ, για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο. Κάτι τέτοιο όπως επισήμανε θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρο το νομό Λακωνίας.
Αναλυτικότερα στην επιστολή του αναφέρονται τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε αποδέκτες μιας δυσάρεστης εξέλιξης όσον αφορά την αεροπυρόσβεση στο νομό μας, με την απόφαση για την μη ανάπτυξη κλιμακίου αεροσκαφών PZL στη Σπάρτη.
Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει όλους ριζικά αντίθετους, με ομόφωνη απόφαση και του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Πιστεύουμε ότι το γεγονός της μη άμεσης επέμβασης αεροσκαφών κατά την έναρξη πυρκαγιάς, θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στο νομό μας, ενώ αντίθετα όπως κατ’ επανάληψη έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, η έγκαιρη επέμβαση αεροσκαφών είναι υπερπολύτιμη.
Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα και αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας για παραμονή και λειτουργία του κλιμακίου αεροσκαφών PZL στη Σπάρτη, για την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών στο νομό μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti