Μήπως δεν πίνεις αρκετό νερό;

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 19:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήπως δεν πίνεις αρκετό νερό;

Ξέρεις ότι το νερό είναι πιο σημαντικό κι από την ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να περάσεις μία ολόκληρη μέρα σαν να είσαι καμήλα στην έρημο.

Η πληροφορία που με τρομάζει περισσότερο είναι ότι μπορεί ένας άνθρωπος να είναι ελαφρά αφυδατωμένος, ακόμα κι αν πίνει μπόλικο νερό. Ακόμα και αν νιώθεις ότι πίνεις αρκετό νερό, ίσως τελικά να μην είναι αρκετό. Οι ενδείξεις που ακολουθούν, ίσως σου δώσουν την απάντηση στο αν ενυδατώνεσαι επαρκώς.

Πείνα
Ενώ συνδέεις το αίσθημα της πείνας με εντελώς άλλα πράγματα, αποδεικνύεται ότι η πείνα και η δίψα έρχονται από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου. Μπορεί δηλαδή να διψάς αλλά να νομίζεις ότι πεινάς. Για να είσαι σίγουρη, όταν νιώσεις να γουργουρίζει η κοιλιά σου, πιες πρώτα 1-2 ποτήρια νερό και περίμενε λίγο.

Νιώθεις έξαψη (αλλά δεν πίνεις νερό)
Αυτό που κάνει η ενυδάτωση, συν τοις άλλοις, είναι να διατηρεί μία καλή και βολική θερμοκρασία σώματος. Αν δεν πίνεις αρκετό νερό και είσαι και σε ένα περιβάλλον που δεν είναι δροσερό, ίσως αυτός είναι ο λόγος που νιώθεις να φουντώνεις και να ιδρώνεις. Προτού κάνεις ένα μπάνιο ή ανοίξεις τα παράθυρα, πιες ένα ποτήρι και θα καταλάβεις αν υπάρχει διαφορά.

Προβλήματα στη συγκέντρωση
Όταν μιλάμε για καλή υγεία του εγκεφάλου, η ενυδάτωση γίνεται προτεραιότητα. Για την ακρίβεια, η μείωση της μυικής μάζας από 2 έως 4% λόγω αφυδάτωσης, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον εγκέφαλό σου. Μία έρευνα αποδεικνύει ότι η ελαφριά αφυδάτωση αυξάνει την απροσεξία στην οδήγηση, ειδικά αν ταξιδεύεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος