Αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ η Σπάρτη

Τι συζήτησαν ο πρέσβης της χώρας με τον Π. Δούκα

Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2019 12:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ η Σπάρτη

Τη Σπάρτη επισκέφθηκε την Τετάρτη (18/12) ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Γιόσι Αμράνι, ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα και συνεργάτες του. Μάλιστα, ο Ισραηλινός διπλωμάτης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, ενώ του προσφέρθηκε ως δώρο μια περικεφαλαία πολεμιστή της αρχαίας Σπάρτης.

Όπως ανέφερε ο Π. Δούκας, εκτυλίχθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου τέθηκαν επί τάπητος ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τη μελλοντική συνεργασία των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον πρώτο πολίτη της Σπάρτης, στο «τραπέζι» έπεσε η συμμετοχή ειδικών από το Ισραήλ στο μεγάλο αγροτικό συνέδριο και έκθεση αγροτικών προϊόντων και εφοδίων που θα διεξαχθεί στο διάστημα 25-28 Ιουνίου 2020 στη Σπάρτη, «για τη βιομηχανικών προτύπων αγροτική παραγωγή, τα νέα προϊόντα που θα έχουν ζήτηση, το αγροτικό μάνατζμεντ του αύριο, την αγροτική έρευνα και τεχνολογία, κλπ», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Επιδίωξη ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Δούκα είναι η «διοργάνωση μεγάλου διεθνούς ακαδημαϊκού συμποσίου για τις αναφορές που γίνονται στους Μακαββαίους Α’ και Β’ της Παλαιάς Διαθήκης για τις ιδιαίτερα αδελφικές σχέσεις μεταξύ αρχαίας Σπάρτης και Ισραήλ. Αυτό θα συμβάλλει και στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από το Ισραήλ», εκτίμησε ο δήμαρχος Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti