Μαζί με τον «ΦιλόΔημο» χάθηκε μια ευκαιρία για τη Σπάρτη;

Τρίτη, 12 Μάιος 2020 13:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαζί με τον «ΦιλόΔημο» χάθηκε μια ευκαιρία για τη Σπάρτη;

Μια μακροσκελή λίστα με τα έργα που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα οποία υλοποιούνται ή πρόκειται να διενεργηθούν παρουσίασε η παράταξη του τέως δημάρχου Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη.

«Για όλα τα έργα είχε ενημερωθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή. Ήταν έργα ώριμα για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Τα περισσότερα από αυτά είχαν υποβληθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, το οποίο καταργήθηκε πριν λίγες μέρες (σσ αντικαθίσταται από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης)», ισχυρίστηκε για την πορεία τους ο Ευ. Βαλιώτης. Όμως, η συμπληρωματική αναφορά του τέως δημάρχου εγείρει προβληματισμό: «Από 1.9.19 (ανάληψη καθηκόντων νέας Δημοτικής Αρχής) μέχρι και σήμερα πάνω από 150 έργα δήμων (και σε δήμους  της Λακωνίας) έχουν ενταχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στο ανωτέρω πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”. Όμως, κανένα έργο του Δήμου Σπάρτης που είχε υποβληθεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, αλλά ούτε και κάποια πρόταση απ’ αυτές που είχε υποβάλλει η σημερινή Δημοτική Αρχή».

Σαφείς οι αιχμές Βαλιώτη για τα κριτήρια επιλογής κι ένταξης των έργων από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και ο προσεκτικός υπαινιγμός για τις ενέργειες αποτελεσματικής διεκδίκησης από πλευράς δήμου.

Η ουσία είναι ότι η Σπάρτη έμεινε «εκτός νυμφώνος», αν και είχε αναπτυχθεί προεργασία και ώριμες μελέτες. Πλέον, ο «ΦιλόΔημος» αποτελεί παρελθόν και μαζί του συμπαρέσυρε και μια ευκαιρία…

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti