Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο…

.

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2020 20:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο…

“Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”, θα αναφωνούσε και πάλι ο Άμλετ μπροστά στα όσα διαδραματίζονται στο στρατηγείο του Δήμου Σπάρτης.

Κάτι άρχισε να βρωμάει, αρχικά, με τις απανωτές παραιτήσεις του Θάνου Μιχελόγγονα από την προεδρία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και του Παναγιώτη Τόμπρα από τη θέση του προέδρου της Αναπτυξιακής Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα. Για “μεταχείριση κατά δόλιο τρόπο του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής” έκανε αναφορά ο πρώτος, λόγους “καθαρά διαφορετικής αντίληψης” επικαλέστηκε ο δεύτερος. Οι τοποθετήσεις των δύο ανδρών δημιούργησαν εύλογα ερωτήματα στους πολίτες, όμως καμία δεν αποκρούστηκε επίσημα από την κεφαλή του Δήμου.

Οι οζώδεις οσμές έγιναν πια αισθητές με την έγγραφη παραίτηση του αντιδημάρχου Διοικητικών Θεμάτων και Ανάπτυξης Μιχάλη Βακαλόπουλου και συμπληρώθηκε, μόλις δύο ημέρες αργότερα, από την λύση της συνεργασίας του δημάρχου με την γενική γραμματέα του Δήμου Κωνσταντίνα Σακελλαράκου.

Η παραίτηση του πρώτου σε σταυρούς εκλεγμένου με τον συνδυασμό Δούκα, Μ. Βακαλόπουλου, επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο το δήμαρχο, ο οποίος ανακοίνωσε απλώς ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση. Ούτε ευχαριστίες -ως είθισται- ούτε τίποτα παραπάνω. Χθες, μάλιστα, αναρτήθηκε και η σχετική απόφαση (με αρ. πρωτ. 18340) που απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον κ. Βακαλόπουλο και επαναφέρει όλες τις αρμοδιότητές του στον δήμαρχο. Λόγος για τις αιτίες της ρήξης ουδείς!

Ο ισχυρισμός περί «ανατροπής» του δημάρχου μάλλον γραφικός ακούγεται και σίγουρα όχι ικανός να εξηγήσει τις τόσες πολλές ρήξεις, σε τόσο μικρό διάστημα.

Από την πλευρά του ο Μ. Βακαλόπουλος, είχε το σθένος να εξηγήσει προς τον κόσμο που τον στηρίζει ότι “οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ήμερες, δημιουργούν ένα περιβάλλον μη γόνιμο και ανθυγιεινό, με συνέπεια να μη μπορεί πλέον να αισθάνεται χρήσιμος και δημιουργικός”. Επιπλέον, είχε το τακτ να δηλώσει -όπως οι αρχές του τού επιβάλλουν- ότι συνεχίζει να στηρίζει το όραμα που μαζί με τον δήμαρχο σχημάτισαν για την πρόοδο της Σπάρτης.

Ποιά πρόσωπα, ποιές απόψεις και ποιές καταστάσεις δεν άντεξε να συγκεραστεί ο Μιχάλης Βακαλόπουλος; Και ποιοι από αυτούς που, τον τελευταίο καιρό, έχει επιλέξει να επικοινωνεί, να συνεργάζεται και να συνδιοικεί ο κ. Δούκας θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες;

Όπως φαίνεται, κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν, έστω και προσχηματικά, προσωπικές εσωκομματικές και ξεχασμένες κόντρες, μεταφέροντας τες στα εσωτερικά του Δήμου.

Ανθ’ ημών Γουλιμής, καληνύχτα σας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών