Ανασχηματισμός και στο Δήμο Σπάρτης

Κυριακή, 19 Σεπτέμβριος 2021 10:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανασχηματισμός και στο Δήμο Σπάρτης

Με τη συμπλήρωση του οροσήμου των δύο ετών στη δημαρχία της λακωνικής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας αναμένεται να προχωρήσει σε έναν δομικό ανασχηματισμό της ομάδας των αντιδημάρχων του.

Με τα σενάρια «ανασχηματισμού» να φουντώνουν όσο πλησιάζουμε στην 30η Σεπτεμβρίου, το βέβαιο είναι ότι ο Δήμαρχος θα προσπαθήσει να δώσει μια ένεση αισιοδοξίας και παραγωγικής δημιουργίας στο δήμο με τις αλλαγές που πρόκειται να κάνει. Οι αποφάσεις του δημάρχου απηχούν κυρίως τη βούληση της δημοτικής αρχής να υπάρξει εναλλαγή σε ορισμένα «χαρτοφυλάκια», χωρίς αυτό να σημαίνει πως εκείνοι που αποχωρούν δεν είναι πετυχημένοι στο έργο τους ή ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν σε θέση ευθύνης στην τελική ευθεία των εκλογών.

Οι ψίθυροι κάτω από τις νεραντζιές καλά κρατούν, με ονόματα δημοτικών συμβούλων να δίνουν και να παίρνουν.

Μια από τις ηχηρές αλλαγές που συζητιέται στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου, είναι εκείνη της αποχώρησης του Σπύρου Μοιράγια από το τιμόνι του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως όλα δείχνουν ο κ. Μοιράγιας -με πολυετή πείρα στα αυτοδιοικητικά και ιδιαίτερα αγαπητός στους δημότες – θα αναλάβει κάποια από τις κομβικές καρέκλες των αντιδημάρχων!  Ο κ. Μοιράγιας θα κληθεί να αναλάβει το δύσκολο έργο των τεχνικών έργων στο Δήμο Σπάρτης και μάλιστα σε μια περίοδο που ξεκινούν μεγάλα έργα στην πόλη, όπως το Open Mall αλλά και η αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού.

Τη θέση του κ. Μοιράγια στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, θα κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου γυναικεία παρουσία. Καθώς φαίνεται η «εκλεκτή» του δημάρχου για το αξίωμα, είναι η μέχρι τώρα Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δαράκη.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το κτίριο της οδού Ευαγγελιστρίας, αμετακίνητοι στις θέσεις τους θα παραμείνουν, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεωργία Δεδεδήμου, η οποία αναμένεται να αναλάβει επιπλέον κομβικές αρμοδιότητες παραμένοντας η «σιδηρά κυρία» της δημοτικής αρχής και οι αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Καρλαύτης και Χρήστος Κανακάκος.

Όσο για τους υπόλοιπους, όπως έλεγε και ο Ηράκλειτός «Τὰ πάντα ῥεῖ»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti