Σε αποχή οι «Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης» από το αποψινό ΔΣ

Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2021 17:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε αποχή οι «Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης» από το αποψινό ΔΣ

Αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε η παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» καθώς, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «αγνοείται συστηματικά το αίτημά τους για δια ζώσης συνεδριάσεις του οργάνου».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που απέστειλε η παράταξη μόλις τρεις ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση, αναφέρεται:

“Η παράταξη μας «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης», καθώς και οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2021, θα απέχουμε. Ο λόγος, η συστηματική αγνόηση του αιτήματός μας, για δια ζώσης συνεδριάσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπως προβλέπεται, συμφώνως με τις ειδικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, για συνεδριάσεις δια ζώσης. Η αγνόηση του αιτήματος όλων των παρατάξεων, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αφήνει υπόνοιες για στοχευμένη παραμονή στις ηλεκτρονικές τηλεδιασκέψεις από τη Δημοτική Αρχή. Η παράταξη μας, γνωστοποιεί πως δεν θα παρευρεθεί σε κανένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας «zoom».”

Όπως πληροφορούμαστε, η συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου επρόκειτο να είναι και η τελευταία μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού η πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης είχε ήδη εξασφαλίσει την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων στο Διοικητήριο Λακωνίας, για την πραγματοποίηση των δια ζώσης συνεδριάσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 8/12. Πληροφορία η οποία είχε κοινοποιηθεί σε όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου, εντύπωση προκαλεί η αντίσταση της παράταξης Αργειτάκου να συμμετάσχει στην τελευταία μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση, όπου θα συζητηθούν εκτάκτως ορισμένα μείζονος σημασίας για την πόλη ζητήματα.

Ταυτόχρονα, προβληματίζει και το γεγονός πως η παράταξη Αργειτάκου ανακοινώνει την απόφαση αποχής -εάν ισχύει- και των έτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti