Κορυφαίες ακαδημαϊκές αφίξεις στη Σπάρτη

Παρασκευή, 13 Μάιος 2022 12:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορυφαίες ακαδημαϊκές αφίξεις στη Σπάρτη

Φοιτητές και Καθηγητές από μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής   αναμένεται να πραγματοποιήσουν ακαδημαϊκές επισκέψεις τον ερχόμενο Ιούνιο στην πόλη της Σπάρτης.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί οργανισμοί αποφάσισαν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους επισκέψεις στην πρωτεύουσα της Λακωνίας μετά από σχετικές επαφές της Δημοτικής Αρχής. Η παγκόσμια «ακτινοβολία» του ονόματος της Σπάρτης προσελκύει όλο και περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα να πραγματοποιούν επισκέψεις στην περιοχή, γεγονός που εκτιμάται πως θα ενισχύσει την τουριστική, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη.

Ειδικότερα οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν:
 - Στις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο του «Brazilian Summer School in Greece», από 25-30 καθηγητές και φοιτητές ιστορίας και αρχαιολογίας, από τα Πανεπιστήμια Unicamp, Sao Paulo, Federal University of Recife και Torino.
- Στις 16 Ιουνίου, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Παιδεία» θα επισκεφθούν τη Σπάρτη, 25 σπουδαστές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και το Johnson & Wales University-JWU. Το πρόγραμμα διευθύνει ο φίλος της Σπάρτης, Καθηγητής Ηλίας Τομάζος, διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Paideia» στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ.
- Από 16 έως 19 Ιουνίου θα επισκεφθούν τη Σπάρτη και τα κέντρα φιλοξενίας των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας, 6 καθηγητές και σπουδαστές της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιλινόις, με επικεφαλής τη Δρ. Κλαρίσα Ντε Σόουζα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti