Στα υψηλά κλιμάκια το θέμα της αντιμισθίας δημοτικών συμβούλων

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2024 09:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα υψηλά κλιμάκια το θέμα της αντιμισθίας δημοτικών συμβούλων

Το κλίμα από την πρόσφατη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μεταφέρει ο Γιώργος Δημακόγιαννης, δημοτικός σύμβουλος Ανατολικής Μάνης και εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης». Ο ίδιος, λίγο πριν τη συμμετοχή του στην εν λόγω συνέλευση, είχε δημοσιοποιήσει πρότασή του σχετικά με την «αναντιστοιχία αποζημιώσεων μεταξύ αιρετών».

Όπως αναφέρει ο Γ. Δημακόγιαννης, που βίωσε ως ξεχωριστή εμπειρία τη συμμετοχή του στη συνέλευση, «είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε φλέγοντα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και να εκλέξουμε το ΔΣ της ΠΕΔ. Για την πενταετία 2024-28 νέος πρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος».

Επί του προκειμένου, μεταφέρει: «Δεν έχασα την ευκαιρία να πάρω τον λόγο, μεταφέροντας το πρόσφατα διατυπωμένο αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, για τον έμπρακτο σεβασμό στον ρόλο και τα μέσα παρουσίας και λειτουργίας του δημοτικού συμβούλου, σε όλους τους δήμους τής χώρας... Αίτημα που έτυχε θετικής υποδοχής, και που έχει κατ’ αρχήν και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου τού Δήμου Ανατολικής Μάνης...».

Το ζήτημα και το αίτημα ξέφυγε πια από τα στενά όρια της Μάνης. Άραγε, θα ληφθεί υπόψη και από τα ανώτατα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Σημειώνεται ότι η τρίωρη ΓΣ της ΠΕΔ διεξήχθη παρουσία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρου Κυρίζογλου, δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Θεσσαλονίκης, 25 δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και περίπου 100 συνέδρων - δημοτικών συμβούλων, εκλεγμένων εκπροσώπων των δήμων της Πελοποννήσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti